MENIU

Orban: ”Nu e suficientă DEMISIA. E vorba despre pierderea a 10 vieți. Ancheta penală trebuie să identifice responsabilii”

Premierul României - Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a evaluat luni mai multe spitale din Bucureşti, împreună cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi cu prefectul Traian Berbeceanu, după tragedia de la Neamț. Premierul a declarat că nu este sufiecientă demisia conducerii spitalului.

”Se evaluează dacă există posibilitatea tehnică pentru realizarea a 10 ptruri de terapie intensivă. Fără a fi specialiști, dar ne-am intersat cu privire la situația instalațiilor tehnice, dacă sunt la zi cu toate tipurile de avizări. La Colentina situația este în regulă, la Sf Ioan de asemenea. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care fac un efort uriaș pentru a trata pacienții, este o lupră zi și noapte pentru a salva pacienți, în condiții de presiune uriașe. Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice care își desfășoară activitatea ca pe o misiune și reușesc să salveze vieți. Vreau să-i rog pe români să înțeleagă că este fundamentală respectarea regulilor sanitare. Vedem ce se întâmplă în alte țări, pandemia practic a explodat și guvernele sunt obligate să ia măsuri radicale, nu vrem să ajungem acolo. Fac apel să înțeleagă că este mult mai ușor să nu te îmbolnăvești decât să treci prin boală. Aveți grijă de voi, respectați regulile pentru a nu vă pune în pericol viața”, a spus premierul României.

Referitor la demisa conducerii spitalui în care a avut loc tragedia din Nemț, Ludovic Orban a declarat: ”Cum să fie suficientă demisia. Sigur că nu e suficientă. Acolo este vorba despre pierderea a 10 vieți. Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii, există o răspundere uriașă și cei care sunt vinovați trebuie pedepsiți. Toate măsurile pe care le luăm sunt pentru prevenirea unor situații similare. Acolo s-au făcut modificări, s-au mutat în dimineața zilei respective pacienții, sunt lucruri care trebuie cercetate”.

Mai multe articole despre:
ludovic orban