MENIU

Ludovic Orban, după ce au fost numiți șefii de la TVR și SRR: „Orice decizie pe care o ia CCR trebuie pusă sub semnul întrebării”

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Birourile permanente reunite (Bpr) ale Senatului şi Camerei Deputaţilor i-au numit, joi, pe Ramona Săseanu şi Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat că numirea a fost făcută pentru a asigura conducerea acestor instituţii în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale.

„Birourile Permanente reunite au decis astăzi numirea ca directori interimari a doamnei Ramona Săsescu, la Televiziunea Română și a domnului Liviu Popescu, la Radioul Public, pe o perioadă de 60 de zile.

Decizia are ca scop asigurarea conducerii acestor instituții, în urma deciziei Curții Constituționale privind cele două numiri făcute recent de către Parlament.

Am decis, de asemenea, să înscriem pe ordinea de zi a următoarei ședințe de plen reunit și numirea președintelui Consiliului Național al Audiovizualului, în persoana doamnei Cristina Pocora, care a primit deja votul membrilor CNA, conform procedurilor”, a transmis Ludovic Orban.

Asta în pofida Curții Constituţionale a României (CCR), care a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

La declarațiile ulterioare, acesta a spus că orice decizie pe care o ia Curtea Constitituțională trebuie pusă sub semnul întrebării.

„La Curtea Constituțională, președinte este în continuare omul pus de PSD, Valer Dorneanu, și în continuare la CCR există o majoritate PSD care ia decizii, ca atare orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării pentru că este clar că în multe situații, această majoritate a unor judecători puși de PSD nu au judecat după Constituție, lucru demonstrat inclusiv prin decizii ale CJUE, prin decizii luate la nivel european sau internațional”, a spus Ludovic Orban.

 

Mai multe articole despre:
ludovic orban ccr