MENIU

Ludovic Orban, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind măsluirea datelor pandemiei: ”Să se ocupe de sănătatea oamenilor”

Ludovic Orban

Ludovic Orban a negat, miercuri, acuzațiile făcute de ministrul Sănătății privind măsluirea datelor legate de pandemie înaintea alegerilor și i-a sugerat lui Vlad Voiculescu să se ocupe de atribuțiile care îi revin pentru a proteja sănătatea oamenilor. 

”Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta contra pandemiei, să susțină procesul de vaccinare, să pregătească proiectele care urmează să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, să urmărească avizarea tuturor proiectelor de achiziție solicitate de spitale și finanțate din fondurile de peste 1,2 miliarde pe care noi le-am mobilizat, să fie foarte, foarte ocupat.

Vlad Voiculescu, acuzații grave într-o postare a Violetei Alexandru: Guvernul Orban a modificat cifrele pandemiei înainte de alegeri

În ceea ce privește modalitatea de calcul a ratei de incidență, a fost cunoscută pe toată perioada. Cu sprijinul STS, am avut la dispoziție aplicația Coronaforms, în care au intrat centrele de testare, DSP-urile, INSP, Casa de Sănătate, medicii de familie, pacienții care erau diagnosticați. Deci, toate aceste date sunt cunoscute și nu pot fi modificate în niciun fel. Ministrul Sănătății trebuie să se ocupe de sănătatea cetățenilor. 
Nu se pierde nicio dată sub nicio formă”, a spus Orban.

ANCHETĂ după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind măsluirea datelor pandemiei. PSD: ”Va ieși la lumină golănia liberală”

Referitor la solicitarea PSD privind înfiinţarea unei comisii de anchetă privind afirmaţia lui Voiculescu, Orban a spus: "Cei de la PSD au timp să se uite în commenturile făcute de un ministru la 12 noaptea, pe o postare făcută de un deputat să-şi întemeieze un demers de constituire a unei comisii parlamentare...”

"Eu nu am avut timp să citesc commenturile, nu am avut timp nici să citesc commenturile de pe paginile de Facebook ale colegilor mei. Eu sunt un om ocupat, am o activitate care nu îmi permite să urmăresc commenturile și cred că aşa trebuie să fie un om în serviciu public", a adăugat Orban.