MENIU

Ludovic Orban dezvoltă colaborarea cu reprezentanții mediului de afaceri. Noi informații despre IMM Invest

Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, s-a întâlnit marți cu Florin Jianu, reprezentantul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Discuțiile s-au concentrat pe îmbunătățirea relațiilor între stat și mediul de afaceri. Printre subiectele abordate se numără programul IMM Invest, parteneriatul public-privat, legea exporturilor și cea a lobby-ului. 

Orban a apreciat, la finalul discuțiilor, rolul pozitiv al Consiliului, ale căror propuneri au fost utile inclusiv pentru realizarea programului de guvernare. 

”Dialogul și colaborarea cu Consiliul Național al întreprinderilor private mici și mijlocii datează de mulți ani, dinainte de a fi premier, și a fost extrem de util în perioada de guvernare. Multe dintre măsurile economice au fost adoptate în urma consultărilor cu mediul de afaceri.

Astăzi am făcut o scurtă trecere în revistă a programelor pentru IMM-uri, scheme de ajutor de stat, granturi pentru capital de lucru, investiții, IMM Invest și necesitatea prelungirii programului până cel puțin la 1 iulie. Am discutat și despre resursele financiare pe care România le poate atrage atât în cadrul Planului Național de Reziliență, cât și în cadrul bugetului multianual al UE. În cadrul bugetului vor fi alocări consistente, miliarde de euro, care pot fi utilizate pentru susținerea mediului de afaceri, întărirea competitivității, internaționalizarea IMM-urilor”, a declarat liderul Camerei Deputaților. 

Orban a anunțat că vor fi înființate grupuri de lucru pentru îmbunătățirea colaborării cu mediul de afaceri și analiza unor legi sau a unor propuneri legislative, precum cele privind parteneriatul public-privat, promovarea exporturilor și lobby-ul. 

”Am discutat despre formarea unor grupuri de lucru pentru îmbunătățirea parteneriatului public-privat și pentru legea de promovare a exporturilor. 

Mediul de afaceri susține o lege a lobby-ului care să ajute și să fluidizeze relațiile instituționale dintre mediul de afaceri și autorități. Am discutat și despre procesul legislativ, realizarea unei colaborări la nivelul comisiilor de specialitate și a Camerei Deputaților cu reprezentanții Consiliului pentru îmbunătățirea legislației”, a declarat Orban după întâlnirea de marți.