MENIU

Ludovic Orban, despre gafa lui Florin Cîțu: „Când mergi ca să găsesti o soluție, tu dai declarații despre partenerii tăi că îi pârăști?!”

Ludovic Orban și Florin Cîțu Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ludovic Orban a prezentat câteva din gafele făcute de Florin Cîțu în discuțiile purtate cu cei de la USR-PLUS pentru ieșirea din criză din cauza programului de investiții „Anghel Saligny”. Președintele PNL a amintit, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS, despre greșeala plângerii la UE și SUA din cauza moțiunii de cenzură USR-PLUS-AUR, înainte de concretizarea acesteia. Ludovic Orban sugerează că acestea au escaladat criza. 

„Ne-am dus la sedința de coaliție. Întotdeauna am căutat punți (de negociere - n.red.).

Poc!, înainte de ședință, declaratia coelgului meu ca va informa cancelariile occidentale că USR-PLUS depune motiune când nu se depusese nicio moțiune.

Când mergi ca să găsesti o solutie, tu sa dai declaratii despre partenerii tăi că îi pârăști?! Inclusiv decizia lui...”, a declarat Ludovic Orban, referindu-se la anunțul de vineri a premierului Florin Cîțu când a declarat că se va adresa forurilor comunitare și din SUA pentru a denunța alianța toxică USR-PLUS-AUR.

Președintele PNL a reiterat că PNL-USR-PLUS-UDMR este singura coaliție care poate asigura majoritatea parlamentară și reforme pentru România. Orban a relatat că și președintele Iohannis a insistat asupra acestei coaliții.

„Mă voi bate cu toată forța sa nu treaca motiunea. Sunt un om realist, daca nu se indeplineste conditia unica , sa nu fie cu Florin Cîțu... (...) USR PLUS are o singură condiție, asta e motivul pentru care a depus moțiune de cenzură. Daca e aceea, se poate reface coaliția”, a mai declarat Ludovic Orban, luni seară, la „Legile puterii”.

„Președintele Iohannis va trebuie sa desemneze un premier in cazul in care trece motiunea sau la finalul celor 45 de zile. Daca va cadea sau nu.. poate crea majoritatea parlamentara. Se va forma prin negocieri. Dacă această coalitie desmeneaza un premier desemnat se face o majoritate și sunt convins ca va fi ales un premier. Klaus Iohannis a fost clar in discuțiile pe care le-am avut ca asta e singura coaliție”, a explicat Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
legile puterii ludovic orban