MENIU

Ludovic Orban, despre desființarea PENSIILOR SPECIALE: „Le introducem în primul plen. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse de PSD”

Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban a declarat că miercuri, într-o primă ședință reunită a celor două Camere ale Parlamentului, se va lua în calcul desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Mâine vor avea loc Birourile Permanente Reunite, vom convoca o reuniune a camerelor reunite pentru ziua de miercuri. Vom aborda mai multe puncte pe ordinea de zi: constituirea comisiilor permanente ale Camerei și Senatului, constituirea delegațiilor Parlamentului la diferite organizații internaționale, cererea de revocare a Avocatului Poporului alături de raport, am discutat să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea TVR și a radioului public, sunt mai multe proiecte legislative pentru modificarea legii statutul deputatului și senatorului, depuse de PNL și USR, am înțeles că există și o propunere din partea opoziție pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie și alte puncte de introdus pe ordinea de zi. Va fi și discutată înființare Comisiei de Cod Electoral”, a declarat Ludovic Orban.

„Dacă se respectă toate prevederile regulamentare, le introducem în primul plen. Comisia de statut va fi constituită oricum. Există posibilitatea introducerii pe ordinea de zi pentru că termenele au fost depășite cu mult. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse de PSD, noi am votat împotrivă. Am avut această poziție în ultimii ani. Nu mai avem de ce să amânăm aceste modificări și să punem punct acestor pensii speciale într-un termen cât mai scurt”, a explicat Ludovic Orban.

Acesta a spus că parlamentarii coaliției vor vota împotriva moțiunii depusă împotriva ministrului Sănătății.

Mai multe articole despre:
ludovic orban