MENIU

Ludovic Orban despre demiterea șefilor TVR, SRR, CNA și Avocatul Poporului: „Am stabilit să convocăm plenul camerelor reunite”

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele Camerei Deputaților a anunțat, luni, că a vorbit cu președintele Senatului, Anca Dragu, și că au decis să convoce ședință a camerelor reunite, în care urmează să se discute rapoartele de activitate ale conducerilor TVR, SRR și CNA. Va fi discutat și raportul privind solicitarea demiterii Avocatului Poporului.

„Am stabilit cu doamna președinte a Senatului, doamna Anca Dragu, să convocăm Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a decide convocarea plenului celor două Camere, la o dată pe care o vom conveni la ședința Birourilor permanente reunite.

Printre punctele care vor figura pe ordinea de zi a plenului Camerelor reunite se numără raportul TVR, raportul Radioului, se numără declanșarea procedurii de audiere a candidaților pentru Consiliul Național al Audiovizualului, de asemenea, dacă va fi finalizat de Comisiile juridice, raportul cu privire la solicitarea de demitere a Avocatului Poporului și nu în ultimul rând, raportul CNA. Se știe că respingerea raportului CNA duce la pierderea poziției de președinte al CNA.

Sigur, vor mai figura și alte puncte, constituirea grupurilor de prietenie, decizia privitoare la componența și conducerea grupurilor de prietenie este o decizie a Plenului Parlamentului și în măsura în care vor apărea urgențe, vom propune și alte puncte pe ordinea de zi a ședinței comune a celor două Camere”, a transmis Ludovic Orban, luni.

Mai multe articole despre:
ludovic orban avocatul poporului