MENIU

Ludovic Orban, despre declarația Adinei Vălean: „A fost o declaraţie neinspirată. Eu cred că mandatul comisarului trebuie judecat în domeniul Transporturilor”

Ludovic Orban/sursa foto: INQUAM

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi, că declaraţia iniţială a comisarului european Adina Vălean, în privinţa avionului deturnat în Belarus, a fost neinspirată, însă a subliniat că aceasta şi-a corectat punctul de vedere, iar mandatul său trebuie judecat în domeniul Transporturilor.

Ludovic Orban: „A fost o declaraţie neinspirată, după părerea mea, în urma căreia a revenit Adina Vălean şi şi-a corectat punctul de vedere. Eu cred că mandatul comisarului care reprezintă România, Adina Vălean, trebuie judecat în domeniul Transporturilor, în domeniul portofoliului. Este adevărat că a fost criticată. Este adevărat, am spus că a fost o declaraţie neinspirată, dar pe de altă parte nu cred că se va ajunge până la acest punct.”

Luni, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Naţionale a Franţei i-a cerut demisia, criticând reacţia sa "laşă, notează agenția Agerpres.

"Consider mai mult decât scandaloasă reacţia laşă a comisarului european pentru Transporturi, care s-a bucurat că avionul deturnat a putut decola din nou de la Minsk fără pasagerul arestat de autorităţile bieloruse", a scris Jean-Louis Bourlanges pe Twitter.

Mai multe articole despre:
orban pnl