MENIU

Ludovic Orban, despre alocații: În ultimii 20 de ani, au fost o Cenușăreasă pentru PSD. Singurii care le-au majorat au fost liberalii

Ludovic Orban

Ludovic Orban a reiterat, joi, că bugetul nu permite dublarea alocațiilor pentru copii. Premierul a subliniat că, deși PSD a readus constant în discuție această temă în ultimii 20 de ani, cei care le-au majorat au fost liberalii.

”Noi am asigurat respectarea sensului legii și anume dublarea alocațiilor. Am stabilit creșterea etapizată a alocațiilor pentru că nu există resursele financiare pentru a face dintr-odată această dublare. Etapizarea a fost făcută în funcție de analzia de impact asupra bugetului, în funcție de previziunile privitoare la evoluția economiei și de capacitatea efectivă a statului de  a susține din veniturile pe care le colectează aceste cheltuieli suplimentare. Readuc aminte că problema alocațiilor pentru copii a fost o Cenusăreasă pentru PSD în ultimii 20 de ani. De 20 de ani, singura formațiune care a făcut efectiv ceva pentru majorarea alocațiilor, în 2008, 2015 și 2019, a fost PNL.

PSD, disperat că pierde voturi și profitând de faptul că dispune încă de o majoritate în Parlament, a stabilit, fără niciun fel de bază, după ce s-au dublat aproape alocațiile în legea bugetului de stat, în martie 2019, încă o dublare, fără niciun fel de legătură cu evoluția economiei și a puterii de cumpărare. Și noi ne dorim să creștem alocațiile. Prima creștere, cu 20%, va fi în august și va fi plătită în septembrie”, a spus premierul.

Orban a reamintit că majorarea alocațiilor și a pensiilor se face într-un context economic dificil. Criza generată de pandemie a dus la scăderea veniturilor și a economiei.    

”Obiectivul nostru este acela de a asigura relansarea rapidă a economiei, de a utiliza toate oportunitățile de dezvoltare economică, de a folosi cele peste 80 de miliarde de euro pe care le putem accesa și fondurile pe 2014-2020”, a mai transmis premierul.

Mai multe articole despre:
ludovic orban alocatii