MENIU

Ludovic Orban, câștigător la Iași - Moțiunea „Forța Dreptei” a fost aprobată cu 89 de voturi pentru și 3 împotrivă

Ludovic Orban, președinte PNL Foto: Inquam Photos

PNL Iaşi a aprobat, duminică, în ședința Consiliului Director Judeţean al organizaţiei, moţiunea lui Ludovic Orban pentru congresul partidului din 25 septembrie. Actualul președinte și-a prezentat moțiunea la Iași, unde a lansat mai multe atacuri împotriva echipei Cîțu, în urma crizei politice în care a aruncat România.

Anunțul victoriei lui Ludovic Orban la Iași a fost făcut de Ionel Dancă.

„La Iași, moțiunea "Forța dreptei" - Ludovic Orban a primit 89 de voturi pentru și 3 împotrivă. Moldova se ridică cu #LudovicOrbanPresedinte!”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

Ludovic Orban, a spus, după reuniunea CDJ a PNL Iaşi, că organizaţia ieşeană a liberalilor va avea mulţi delegaţi la congres şi că speră ca un număr cât mai mare dintre aceştia să îl voteze ca preşedinte PNL.
 
”Am prezentat astăzi (duminică – n.r.) moţiunea la Iaşi şi am avut un dialog cu membrii liberali. PNL Iaşi va avea foarte mulţi delegaţi la congres şi am convingerea că mulţi dintre ei mă vor vota”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Iași.
 
În urmă cu două zile, şi premierul Florin Cîţu a primit votul liberalilor ieșeni, cu o largă majoritate, în ciuda huiduielilor cu care a fost întâmpinat de mai mulți protestatari.
 
Ludovic Orban a declarat la Iași că el poate garanta unitatea PNL și refacerea coaliției și că respinge orice colaborare cu PSD. În același timp a amintit de răspunderea pe care o poartă PNL pentru actuala criză politică: „suntem considerați principalii responsabili de această criză politică, adică Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Partidul Național Liberal”. 
 
„Cine va fi ales președintele Partidului Național Liberal în 25 septembrie va trebui să pună punct crizei, să refacă unitatea PNL, să refacă această coaliție care a dat un Guvern și un program de guvernare, și care de asemenea să investească un guvern care să pună piciorul pe accelerație și care să facă performanță. Despre asta e vorba pe 25 septembrie!
Eu știu că sunt cel care poate garanta unitatea partidului, dar și refacerea coaliției, într-un timp cât mai scurt, astfel încât Partidul Național Liberal să rămână principala forță politică a guvernării.
Resping categoric orice formulă de înțelegere cu PSD, pentru că știu ce decizie dezastruoasă pentru PNL a fost constituirea USL, pentru care am primit oprobriul public timp de aproape 10 ani. Nu ne mai putem permite o asemenea catastrofă decizională, care să ne pună un stigmat pe termen lung și mediu și care nu ne oferă o soluție de guvernare cinstită și transparentă.
Nu putem face abstracție, în deciziile pe care le luăm, de ceea ce ne spun oamenii, care au devenit foarte critici față de noi. Noi suntem considerați principalii responsabili de această criză politică, adică Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Partidul Național Liberal. Ne reproșează că în loc să ne ocupăm de guvernare, în loc să găsim soluții pentru marile probleme cu care se confruntă românii, noi am declanșat o bătălie internă și acum am declanșat și o criză politică. Unica noastră șansă este să dovedim capacitatea de a soluționa această criză, în acord cu așteptările cetățenilor și cu angajamentele pe care noi le-am făcut în alegeri”, a spus Orban.