MENIU

Ludovic Orban: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului îndeplinește toate prevederile legale

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților

Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, a anunțat că moțiunea de cenzură inițiată de USR Plus și AUR întrunește toate prevederile legale, motiv pentru care a decis să o transmită Executivului. Președintele Camerei Deputaților și al PNL a invocat și un precedent din 2010, când o moțiune de cenzură a fost blocată în mod asemănător.

"Azi voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură, am și primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile originale, care fusesera trimise online și scanate, nu există nicio retragere, deci suntem in situația constituțională care cere un sfert din semnături.

Mă voi consulta cu toți membrii birourilor permanente, pentru că nu aș vrea ca vreunul dintre colegi să nu înțeleagă gravitatea situației, mă voi consulta și cu președintele Senatului", a afirmat Ludovic Orban.

Președintele Senatului a invocat un precedent din noiembrie 2010, când într-o situație similară de blocare a unei moțiuni de cenzură, Curtea Constituțională a tranșat conflictul juridic de natură constituțională în favoarea inițiatorilor. 

"Împiedicarea prezentării și dezbaterii unei moțiuni de cenzură SUNT CONTRARII CONSTITUȚIEI.

În acest mod (prin blocarea unei moțiuni - N.R.) Opoziția nu se mai poate manifesta și controlul parlamentar pe care l-ar putea exercita pe această cale este lipsit de eficieță, golirea sa de conținut definindu-i un catacter iluzoriu", a citat Orban din decizia CCR din 2010.

A patra ședință a Birourilor Permanente Reunite - PSD și PNL lipsesc. Moțiunea de cenzură, BLOCATĂ din nou. Iohannis și PSD, BLAT pentru salvarea lui Cîțu