MENIU

Ludovic Orban, atac la ministrul Claudiu Năsui, după ce acesta a cerut Parlamentului amânarea dezbaterii proiectului de lege 5G

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Ludovic Orban îl critică pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, după ce acesta a cerut Parlamentului amânarea dezbaterii proiectului de lege 5G. Președintele Camerei Deputaților susține că nu va ține cont de punctul de vedere transmis de ministru. Ludovic Orban a vorbit și despre scandalul pe bugetul Capitalei, dar și despre excluderea primarului din Iași, Mihai Chirica, din PNL.

„Nu am înțeles acea scrisoare și nu țin cont de ea. Nu înțeleg ce competență are ministrul Economiei sa se adreseze Parlamentului pentru un proiect al Guvernului trimis spre Parlament. Dacă avea de exprimat un punct de vedere trebuia să îl exprime în Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Referitor la bugetul Capitalei, Ludovic Orban a spus: „Noi am susținut proiectul de buget inițiat de Nicușor Dan, care era mai mult decât forma care s-a convenit acum, dar totul e bine când se termină cu bine”.

„Trebuie luată o decizie cu privire la Chirica. Vom lua act de suspendarea celor doi din funcțiile partidulului, dar nu putem lua o decizie privind funcțiile administrative, acolo au decis cetățenii, numai funcțiile politice pot fi luate”, a spus Orban referitor la suspendarea din PNL a lui Mihai Chirica, implicat într-un dosar penal.

Întrebat, în continuare, dacă primarul Chirica va mai avea sprijinul politic al consilierilor locali, Orban a spus că în democrația europeană există principiul fundamental al prezumției de nevinovăție.

„Până la urmă decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanța până la finalul procesului. Până atunci există, într-adevăr, semne de întrebare. Acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendați din toate funcțiile din partid până la terminarea procesului”, a mai spus Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
ludovic orban camera deputatilor