MENIU

Ludovic Orban, dezvăluiri din spatele ușilor închise - Liberalii au stabilit: ”Prima variantă: Orban premier, Cîțu președintele Camerei Deputaților”

Ludovic Orban

Ludovic Orban a făcut declarații după întâlnirea cu liberalii. PNL a decis să meargă cu două variante la negocierile cu viitorii parteneri.

Biroul Politic Național al PNL a votat miercuri, în unanimitate, ca partidul să se prezinte la negocierile pentru formarea Guvernului cu două propuneri pentru cei de la USR PLUS și UDMR, care le vor fi parteneri într-o viitoare coaliție de guvernare. 

Propunerea 1 este ca Ludovic Orban să fie premier, iar Florin Cîțu - președintele Senatului, iar propunerea 2: Florin Cîțu - premier, Ludovic Orban - președintele Camerei Deputaților.

”Am luat decizia de a flexibiliza mandatul ținând cont de solicitările partenerilor. Au spus că vor Camera Deputaților. Ca atare PNL a decis: mandatul de a continua negocierile cu USR PLUS, UDMR și minoritățile. Obiectivul nostru este să atingem obiectivul asumat de a asigura o bunăstare.

PNL consideră legitim să desemneze premierul și președintele uneia dintre Camere. O variantă ar fi Florin Cîțu premier, subsemnatul președinte al Camerei Deputaților.

Acceptăm și varianta în care PNL să desemneze și premierul și președintele Senatului. Candidatul la funcția de premier este președintele PNL, iar candidat la șefia Senatului va fi Florin Cîțu.

Am stabilit că trebuie să respectăm principiile democratice și să fie o pondere proporțională cu voturile primite, PNL având o pondere de 55%.

Fiecare partid, pe baza criteriilor de integritate, de profesionalism, are dreptul de a-și desemna candidații pentru pozițiile pe care urmează să le ocupe. Nicio formațiune politică nu poate să desemneze un candidat al altui partid pentru o poziție care îi aparține. PNL își va desemna propriii reprezentanți”, a declarat Ludovic Orban, după întâlnirea cu liberalii.

Acesta le-a atras atenția celor cu care poartă negocieri că nu a fost respectată decizia de a nu comunica separat: ”Comunic astăzi, public, pentru că sunt nevoit, pentru că înțelegerea pe care am avut-o de a nu comunica, decât în comun și numai pe baza unor înțelegeri prestabilite, nu a fost respectată. Reiterez solicitarea către partenerii noștri să ne respectăm reciproc, să dialogăm în cadrul negocierilor, să evităm declanșarea unui război mediatic prin declarații publice în care să susținem puncte de vedere partizane care pot să determine reducerea șanselor de înțelegere”.

Mai multe articole despre:
ludovic orban