MENIU

VIDEO Ludovic Orban, declarații după ieșirea de la urne: "Mă aștept la o prezență la vot mare"

Ludovic Orban

Ludovic Orban s-a prezentat la secția de votare din Dobroești la ora 8 dimineața.

Ludovic Orban a ales să voteze la ora 8 la o secție de votare din localitatea Dobroești, din Ilfov. Premierul a așteptat la coadă afară pentru a putea intra în secția de votare. La ora 9:30 este așteptat și președintele Iohannis să voteze. Gabriela Firea a votat încă de la ora 7 la o secție din Capitală.

Prezența la vot după doar o oră, în Bucureșit, a depășit procentul de 1,6%. Mai exact, aproape 30.000 de oameni și-au exprimat deja opinia în privința viitorului primar pentru București.

"Cunoasteti foarte bine conceptul nostru de campanie, a fost un concept clar: dezvoltarea comunitatilor locale prin dezvoltarea infrastructurii, cresterea calitatii serviciilor, cresterea nivelului de civilizatie, pentru asta am votat, pentru oamenii care imi garanteaza ca pot sa imbunatateasca viata oamenilor, pentru candidati care au proiecte serioase de dezvoltare a comunitatilor locale", a spus Orban la iesirea de la urne.

El a vorbit si despre regulile impuse in aceasta perioada, dar si despre durata de asteptare pentru a putea vota:

"Sunt niste reguli de protectie a sanatatii, necesare, pentru a diminua la minimum riscul de raspandire a virusului. Eram pregatit sa stau si mai mult la coada. Am luat legatura cu presedintele AEP sa fluidizeze votul ca durata de asteptare sa fie cat mai mica. O data la 4 ani ne votam primarul, consiliul, e bine sa participam la aceasta decizie. De votul fiecaruia conteaza cat de bine va fi administrata comunitatea locala. Regulile se respecta, astea sunt procedurile, am incercat sa asiguram prin reglementarile stabilite reguli care sa protejeze sanatatea oamenilor sa dam un semnal clar", a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai vorbit si despre prezenta ridicata inregistrata pana la aceasta ora:

"Ma astept la o prezenta la vot mare, in general la alegerile locale e prezenta cel mai mare. Totul e ca alegerile sa se desfasoare corect, sa se respecte regulile de protectie. Toate institutiile statului sunt pregatite sa sanctioneze orice act de coruptie electorala. Suntem pregatiti sa sanctionam drastic orice fel de proces de coruptie electorala.", a declarat Orban.

Ludovic Orban a fost intrebat si despre alegerile din Bucuresti:

"Stiti foarte bine cine e favoritul meu. Ii rog pe bucuresteni sa-si exprime votul si sa voteze in functie de cum arata Bucurestiul. Daca vor o schimbare trebuie sa vina la vot sa voteze schimbarea.", a transmis el alegatorilor din Capitala.

Premierul a anuntat schimbari legislative dupa alegerile pentru ca vizele de flotant sa nu se mai poata acorda cu 6 luni inainte de un scrutin:

"Dupa alegerile parlamentare vom introduce ca sa nu se mai permita cu 6 luni inainte de alegeri sa se faca vize de flotant. E evident ca acest proces e un proces de turism electoral, e clar, nu am dubiu, acest lucru trebuie sa inceteze cu 6 luni inainte de alegeri.", a incheiat Ludovic Orban.

 

Mai multe articole despre: