MENIU

Decizii CRUCIALE! Ludovic Orban a convocat miniștrii la Palatul Victoria: ”Avem planul de relansare economică!”

Ședință importantă de Guvern la Palatul Victoria. Premierul Ludovic Orban a convocat, joi, miniștrii pentru a aproba o serie de proiecte aflate pe ordinea de zi, printre care unlele măsuri economice pentru cei afectați de criza generată de pandemie.

”Am solicitarea către toate ministerele implicate în pachetul de relansare a economiei să lucreze pentru definitivarea actelor normative care sunt cuprinse în pachetul de relansare. Este vorba de Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Ministerul Fondurilor Europene în care avem mari speranțe și avem multă încredere, domnul ministru, că vom putea accesa într-un termen cât mai rapid fondurile europene.

Deocamdată, am înțeles că putem să ne pregătim pentru absorbția fondurilor din programul SURE, care este un program de măsuri active de susținere a ocupării forței de muncă. Am înțeles că mai este vorba de un fond suplimentar care poate fi accesat în 2020-2022”, a spus premierul, la începutul ședinței de guvern.

Marcel Boloș: ”Un miliard și jumătate de euro sunt bani care provin din facilitatea de finanțare unde România are această alocare care a fost prezentată de Comisia Europeană. Sunt măsuri de sprijin ca urmare a crizei covid”.

Ministrul Economiei a anunțat, în ședința de guvern, ce se va face pentru stimularea firmelor și repornirea economiei.

”Pentru programul SURE garanția este de 350 milioane euro și, în acest moment, așa cum arată programul, putem să accesăm până la 5 miliarde de euro. Este și suma pe care am comunicat-o către Comisia Europeană.

Programul IMM Invest funcționează foarte bine. Am eliminat din bariere și lucrurile merg din ce în ce mai bine. Sperăm să ajungem la 40.000 de firme și la un nivel mai mare de finanțare. La rectificare, dacă va mai fi nevoie, vom suplimenta. Fondul de investiții este în analiză. Am văzut un prim draft”, a spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban i-a reproșat ministrului Agriculturii că nu comunică suficient. ”Vedeți că Parlamentul iar a făcut o nefăcută. A trecut o lege, trebuie să avem grijă. Aici trebuie să stăm tare în șa pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva reglementări în care ne mai generează cheltuieli pentru care nu există resurse. Parcă vor să ducă România în stare să nu mai facă față plăților. Încercați sa fiți mai activ în comunicarea publică să oprim năzdrăvăniile și populismele astea”, a spus premierul.

Mai multe articole despre:
sedinta de guvern