MENIU

Lucrări corectate online la BACALAUREAT. Ce spune antrenorul de genii despre această măsură

Excesul de calculator dăunează grav sănătăţii. Uite la ce afecţiuni eşti predispus

Profesorul Radu Gologan a comentat la REALITATEA TV decizia Ministerului Educaţiei prin care lucrările de la bacalaureat 2018 vor fi corectate online.

Lucrările vor fi corectate online de anul viitor, anunţă Ministerul Educaţiei. Profesorul de matematică Radu Gologan este de părere că acest tip de corectură este bun.

"În marea majoritate a ţărilor din lume lucrările sunt corectate online cu cea mai mare securitate posibilă. Pot să vă dau un exemplu, la Olimpiada Internaţională de Matematică fiecare lucrare este copiată şi există online pentru cei care au dreptul să o corecteze şi pentru cei care au dreptul să o vadă. Nu există niciun motiv de insecuritate", a declarat Radu Gologan la REALITATEA TV.

Cât despre susţinerea probelor orale în primăvară, profesorul este de părere că "regulile nu se pot schimba în timpul jocului", însă ar această măsură ar putea fi de bun augur pentru elevi. "Este o schimbare a regulilor jocului în timpul jocului. De exemplu, în America un elev este programat să se prezinte la un sediu de examen unde susţine o probă sau două primeşte un cartonaş. Nu trebuie să susţină toate probele în luna iunie", a mai spus profesorul la REALITATEA TV.

Reamintim că deciziile au fost anunţate în cadrul întâlnirii Comisiei de Dialog Social, la Ministerul Educaţiei.

Până în acest moment, niciun reprezentant ai ministerului Educaţiei nu a făcut nicio declaraţie pe acest subiect, urmând să fie transmis un comunicat de presă în acest sens.

Mai multe articole despre:
Radu Gologan bac 2018