MENIU

Lucian Duță: „România este cea mai bolnavă țară din UE din cauza policitilor greșite de sănătate din ultimul an și jumătate"

Foto arhivă

Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, consideră că ultima poziție a României în raportul statelor cu sănătate și speranță de viață este o consecință a politicilor greșite din sănătate din ultimii doi ani.

„Cred că raportul oglindește atitudinea pe care noi, ca stat, am avut-o față de pacienții pe care ar fi trebuit să-i tratăm. De când a izbucnit pandemia, ne-am concentrat excluziv pe bolanvii de Covid, lăsând pacienții care aveau boli tratabile în așteptare, iar acești oameni nu s-au mai prezentat la spital, unii au murit. Dacă nu tratezi pacientul la timp, boala se agravează. E o consecință a polticii greșite din sănătate dusă de guverne în ultimii doi ani. Pacienții care au boli cronice, care au boli în așteptare, precuc cancer sau diabet, sunt refuzați sau amânați, cu alte cuvinte, sunt abandonați, trecuți pe o linie secundară, iar noi ne concentrăm doar pe salvarea celor cu Covid. Pe restul, îi abandonăm, de aceea avea o mortalitate mare și o speranță de viață redusă. Aceasta este o consecință a decziilor proaste de către cei care au administrat sanatatea timpd e un an și jumătate, a declarat Lucian Duță în emisiunea „Culisele Statului Parlalel”.