MENIU

Lucian Duță, despre declarația președintelui Iohannis: "Dacă statul român a eșuat, înseamnă că a eșuat și NAȚIUNEA, am eșuat noi. Statul Paralel a ÎNVINS"

Lucian Duță, fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS)

Lucian Duţă, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a comentat, vineri seara, în emsiunea "Culisele statului paralel", de la Realitatea PLUS, declarația președintelui Klaus Ionannis susținută în urma tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, potrivit căreia "statul român a eșuat (astăzi -n.r.) în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii". "Dacă statul român a eșuat înseamnă că și națiunea a eșuat, am eșuat noi. (...) Statul paralel a învins", a afirmat Duță. 

Întrebat cine este statul și ce vrea să ne transmită Klaus Iohannis prin mesajul de astăzi, fostul șef al CNAS a afirmat: "Sunt șocat de afirmațiile președintelui RomânieiDeclarația președintelui de astăzi, dacă ar fi  facem un exercițiu de imaginație - ar însemna ca doamna Merkel, domnul Puțin sau domnul Biden  spună despre statul pe care îl conduc  a eșuat. Este o declaratie neinspiratăTrădează disperarea și eșecul domnului președinte. Aceste afirmații într-un context în care avem peste 200 de morți pe zi din cauza pandemiei, în care medicii abia mai respiră, în care spitalele nu au tratamente, nu fac decât  arate cât de gravă e situația acestui popr. Este o declarație pe care sper  și-o îndrepteDin momentul în care el face o astfel de afirmație devine ca un pleonasm sau nu știu cum să spun. Dacă statul român a eșuat însemna eșuat și națiunea, am eșuat noi".

Lucian Duță a subliniat că emisiunea "Culisele statului paralel" este singura emisiune care a avut "curaj  arate un lucru extrem de important"

"În spatele politicienilor se află o oligarhie cleptocrată care a trădat demult interesele românilor. (...) oligarhia cleptocrată de origine securistică refer la vârfurile serviciilor de informații care au trădat demult interesele românilor. Afirmațiile de astăzi ale președintelui cam așa se pot traduce.  Statul paralel a învins", a arătat Duță. 

Fostul șef al CNAS și-a argumentat afirmațiile, adăugând: "Nu cred  PSD este reprezentat la vârf la ora aceasta. Nu cred că este reprezentativ Marcel Ciolacu (pentru PSD - n.r.). Nu cred  PNL, un partid istoric, e reprezenta de dl. acesta care este acum la Guvern. Sunt niște fantoșe, niște executanți ai unui sitem aberant care a trădat România. De cel puțin 30, 35 sau 40 de ani, în Ronia nu s-a construit niciun spital. Aceste spitale au o infrastructură atât de veche, nu poate face față unei pandemii sau unei crize (...).

Nu a existat niciun politician care -și sprijine mandatul pe Educație și Sănătate. (...) Nimeni în România nu a stabilit ca axă de dezvoltare Învățământul și Sănătatea. Sistemul ascuns are tot interesul să țină populația în prostie și sărăcie. Soluție, din păcate, de azi pe mâine nu există. Pe termen mediu și lung ar trebui ca oamenii ăștia care se dau politici să facă o prioritate din cele două (domenii -n.r.). 

Oamenii din spatele sistemului, organizați deja sub forma unei corporații aproape mafiote, ar trebui să se mai gândească că le ajunge, ar trebui să se mai gândească și la noi și la copiii noști și să mai ia mâna de pe banii țării și să îi direcționeze către Educație și Sănătate".