MENIU

Lucian Bode, primele EXPLICAȚII după incidentul nefericit de la Pitești: Fiecare polițist răspunde pentru faptele sale

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a oferit, astăzi, la finalul Biroului Executiv al PNL, primele explicații legate de intervenția de la finalul săptămânii trecute, de la Pitești, când un bătrân și-a pierdut viața. Oficialul susține, astfel, că pentru el, ca ministru, "orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului care că zdruncină încrederea românilor în Poliția Română". Mai mult decât atât, Bode a precizat că cei vionovați vor plăti, subliniind că "fiecare polițist este responsabil pentru faptele sale". 

 "Este regretabil ce s-a întâmplat vineri, în timpul intervenție polițiștilor, când un om și-a pierdut viața. Pentru mine, ca ministru, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituție fundamentală a statului, care este Poliția Română. Este o anchetă în curs. După cum știți, s-a început cercetarea faptei in rem iar acum se fac cercetări pentru lovituri cauzatoare de moarte. Cei vinovați vor plati. Fiecar raspunde pentru faptele sale", a afirmat Bode. 

Filmul evenimentelor de vineri, de la Pitești

Vineri (16 aprilie, n.r.), un incendiu a izbucnit din cauza friteuzei într-un local din Pitești. Angajaţii au sunat la 112, iar la faţa locului ajuns pompierii, dar şi un echipaj de poliţie care a ajutat la evacuarea incintei. Un bărbat de 63 de ani care consuma băuturi alcoolice pe terasă a refuzat să părăsească localul şi a devenit violent. Poliţiştii au fost nevoiţi să îl scoată cu forţa din incintă, moment în care bărbatul a suferit un infarct. Pompierii aflaţi acolo să stingă incendiul au încercat să îl resusciteze pe bărbat.

Oamenii legii au încercat să îl îndepărteze pe bărbatul de 63 de ani din jurul clădirii unde se afla incendiul. Bărbatul a fost somat de polițiști și a fost imobilizat pentru că nu s-a supus. Martorii au spus că bărbatul a fost bruscat, trântit la pământ de polițiști înainte să intre în stop cardio-respirator și să moară, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de medici.