MENIU

Lucian Bode, după 4 ore de la tragedia de la Constanța: „Neregulile constatate trebuiau remediate. Au fost sancțiuni”

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne

Lucian Bode - ministrul de Interne a reacționat, vineri, după 4 ore de la incendiul în care au murit 9 oameni, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

„Condoleanțe familiilor îndoliate. Au fost 7 morți.

Va comunic oficial cifra corectă, vorbim de 7 persoane care și-au pierdut viața, 5 în spital și 2 după ce au fost transferați. Inițial, cei care au comunicat au greșit spunând că 7 sunt în spital și 2 relocați, acesta este motivul pentru care au greșit.

În spital, la ora producerii incendiului erau 125 pacienți, 10 erau la ATI. În acest moment investigatorii clarifică dacă spitalul avea sau nu avea ob să dețină asigurare de incendiu”, a transmis Lucian Bode.

„Era un plan de conformare. Pe componenta medicală, dar și pe ISU. Pe ISU am avut un control în noiembrie 2020, respectiv în februarie 2021. Acolo au fost constatate o serie de disfuncționalitățu și nereguli. Au fost date sancțiuni.

Și după Balș, structurile noastre au transmis un plan de măsuri.

Prioritatea zero a noastră a fost să ne asigurăm că toți pacienții evacuați sunt în siguranță. Au fost transferați la 3 spitale.

Este o anchetă în derulare. Investigatorii vor clarifica toate aspectele care țin de disfuncționalitățile și neregulile constatate și care trebuiau să fie remediate. Remedierea se face de îndată”, a mai spus ministrul.

Mai multe articole despre:
incendiu ati constanta covid morti tragedie lucian bode