MENIU

Lovitură pentru parcagiii care cer bani şoferilor. Ar putea face şi închisoare

Parcagii care dirijează şi pretind bani pentru a elibera un loc de parcare ar putea să facă închisoare, potrivit unui nou proiect de lege. 

Propunerea legislativă privind combaterea exploatării ilicite a locurilor de parcare ar putea ajunge chiar săptămâna viitoare la votul Senatului cu propunere de adoptare și prevede ca parcagiii ilegali să fie pedepsiți mai dur pentru desfășurarea aceastei activități.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect are nevoie de aprobarea Parlamentului, de promulgarea prin decret prezidențial și de publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului, cei care solicită bani în mod ilegal pentru dirijarea, ghidarea unui șofer într-un loc de parcare sau eliberarea acestuia și/sau pentru paza mașinii vor putea fi pedepsiți cu închisoare de la șase luni la un an.

În cazul în care persoana respectivă pretinde bani pentru a permite parcarea unei mașini pe un spațiu ce aparține statului, pedeapsa va fi închisoarea de la nouă luni la doi ani.

Pedepsele prevăzute în proiectul de lege pot ajunge până la zece ani de închisoare, dacă o persoană constrânge o alta să obțină bani din exploatarea ilegală a locurilor de parcare. În cazul în care faptele vizează un minor sau o persoană cu dizabilități, pedepsele se vor majora cu jumătate.

Cei care vor fi prinși desfășurând astfel de activități vor putea solicita, ca alternativă la pedeapsa cu închisoarea și doar o singură dată, efectuarea a 50 de zile de activități neplătite în folosul comunității. În acest caz, procurorul va fi obligat să dispună renunțarea la urmărirea penală, iar această decizie se va înscrie în cazierul judiciar.

 

Mai multe articole despre:
parcare parcări ilegale parcagii parcare bani