MENIU

Lovitură pentru Dragnea: Completurile cauzelor de apel, formate din doi judecători - Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților

Camera Deputaților

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, astfel încât completurile de judecată a cauzelor de apel să fie formate din doi judecători, cum era în trecut, nu trei, cum se întâmplă acum. Proiectul urmează să ajungă la votul decizional în Senat.

Proiectul de lege votat, miercuri, de către deputați modifică articolul 54 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, în sensul în care „apelurile se judecă în complet format din 2 judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel”.

În schimb, „recursurile se judecă în complet format din 3 judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel”.

Prroiectul a fost inițiat de deputatul PNL - Cristian Băcanu.

„Camera deputaților a votat azi proiectul inițiat de mine prin care se reduce numărul de judecători din completurile de apel de la 3 la 2.

Am susținut azi în plen propunerea legislativă iar coaliția a decis că măsura este necesară pentru sistemul judiciar.

PSD a votat împotrivă, tributar fiind politicilor lui Dragnea. Amintesc că PSDrangea a majorat în 2018 numărul de judecători din apel, măsură ce ar fi blocat sistemul judiciar în totalitate”, a transmis Cristian Băcanu, miercuri.

Inițiativa legislativă a fost votată cu 207 de voturi „pentru” şi 103 „împotrivă”.

Mai multe articole despre:
lovitura dragnea completurile de apel