MENIU

Ce lovitură a primit dictatorul Kim Jong-un chiar de la prietenul său, Dennis Rodman!

Filmul ”The Interview”, una dintre cele mai dure producţii cinematografice la adresa lui Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, a stârnit un val uriaş de reacţii încă cu jumătate de an înainte să fie lansat. Evident, administraţia nord-correană nu a primit bine producţia şi s-a considerat că dictatorul a fost sever afectat de mesajul filmului. Surprinzătoare în acest context este atitudinea afişată de Dennis Rodman, fostul baschetbalist al celor de la Chicago Bulls care s-a remarcat în ultimii ani prin vizitele şi apropierea faţă de Kim Jong-un.

În vârstă de 53 de ani, fostul sportiv a fost chestionat de paparazzi TMZ cu privire la film şi a avut o replică curioasă: ”e totul bine”. Declaraţia vine după o alta pe care Dennis Rodman a dat-o luna trecută. Conform CNN Money, starul a spus despre ”The Interview” că este ”doar un film”.
Replica este cu atât mai greu de analizat cu cât era de aşteptat ca Rodman să aibă o reacţie mai dură faţă de filmul care l-a afectat pe liderul nord-correan, un prieten al său. Potrivit unui articol publicat de ”The New York Times” în 2013, Dennis Rodman este primul american care a intrat în contact cu Kim Jong-un, în februarie 2013, cu prilejul unei vizite în Coreea de Nord pentru o demonstraţie de baschet. Imediat după, Rodman a mărturisit că dictatorul îi este ”prieten pe viaţă” şi l-a sfătuit pe Barack Obama să ”ridice telefonul şi să îl sune pe Kim”.

 

Dennis Rodman a rămas plăcut impresionat de dictatorul nord-coreean, cel pe care l-a vizitat de mai multe ori în ultimii doi ani. Cei doi împărtăşesc, printre altele, o pasiune comună pentru baschet.

Foto: AFP
Producţia hollywoodiană ”The Interview” a reuşit să fie, încă înainte să fie lansată, unul dintre cele mai aprig discutate filme din ultimii ani. Cu Seth Rogen şi James Franco în rolurile principale, filmul scos de Columbia Pictures are drept subiect principal o tentativă de asasinare a lui Kim Jong-un pusă la cale de CIA prin intermediul a doi jurnalişti. La finalul lunii noiembrie, reţeaua de computere a Sony Pictures Entertainment, compania care deţine Columbia Pictures, a fost ţintită de un atack al unei grupări de hackeri. Au fost date publicităţii în urma atacurilor mai multe mailuri interne, dar şi multe filme pe care compania nu le lansase încă.

Cronologia conflictului Coreea de Nord - SUA, pe tema ”The Interview”
• Pe 20 iunie 2014, un purtător de cuvânt neoficial al autorităţilor din Coreea de Nord a declarat că ”filmul arată disperarea guvernului SUA şi a societăţii americane. Un film despre asasinarea unui lider al unei alte ţări ilustrează ceea ce SUA a făcut în Afghanistan, Irak, Siria şi Ucraina”.
• Pe 25 iunie 2014, agenţia de presă a Coreei de Nord, KCNA, a susţinut că autorităţile promit un răspuns ”sever” şi ”fără milă” dacă filmul va fi lansat.
• Pe 17 iulie 2014, KCNA a scris preşedintelui Barack Obama, cerându-i să retragă filmul de pe piaţă.
• În august 2014, la scurt timp după ce lansarea filmului fusese amânată pentru 25 decembrie, au apărut informaţii cum că Sony operase modificări filmului pentru a reduce din mesajul agresiv faţă de Coreea de Nord

Sursa: prosport.ro

Mai multe articole despre:
Kim Jong un The Interview