MENIU

Lovitură pentru Cioloș în plină campanie. Numele premierului, implicat în scandalul Romgaz

<p>Dacian Cioloș: Avem nevoie de dezbateri de substanță din care să rezulte o Constituție adaptată</p>

În plină campanie electorală, Dacian Cioloş primeşte o lovitură în presă. Potrivit unui cotidian central, premierul ar fi făcut lobby pentru compania milionarului Ioan Niculae în perioada în care era ministru al Agriculturii.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei spun că Cioloş a recomandat în 2008 ieftinirea gazelor livrate combinatelor producătoare de îngrăşăminte chimice.

Ziarul central a făcut publică o adresă prin care, în iulie 2008, Dacian Cioloş, în calitate de ministru al agriculturii, îi cerea ministrului Economiei, Varujan Vosganian ,,continuarea măsurii de reducere comercială de 40 dolari/1000 mc pentru gazele din producţia internă şi în perioada 1 august a.c. – 31 martie 2009. Această măsură creează premisele economice pentru ca preţul la îngrăşămintele chimice să fie menţinute constant sau la unele produse chiar să fie redus."

În aceeaşi adresă, Dacian Cioloş susţinea că subvenţionarea preţului gazelor ar fi ,,sprijinit industria de îngrăşăminte chimice, în perioada de aplicare preţurile îngrăşămintelor menţinându-se la un nivel constant" şi chiar ar fi înregistrat reduceri.

Doar că tocmai pentru preţul preferenţial obţinut astfel sunt cercetaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în dosarul Romgaz.

Ancheta procurorilor a întâmpinat însă o serie de probleme şi, luna trecută, DIICOT a decis refacerea rechizitoriului chiar înainte ca cei doi să fie trimişi în judecată pentru complot şi subminarea economiei naţionale. Până acum, numele lui Dacian Cioloş nu apare în dosarul procurorilor antimafia.

Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii Guvernului au declarat că nu comentează articolul apărut în presă.

Mai multe articole despre:
Romgaz Dacian Cioloş Ioan Niculae