MENIU

Lovitură de imagine pentru Orange România

<p>Amenda Orange</p>

Orange România  a fost amendata cu 10.000 de lei de catre Autoritatea pentru Protectia Datelor pentru neindeplinirea obligatiilor privind aplicarea masurilor de securitate si de pastrare a confidentialitatii prelucrarilor de date cu caracter personal, informează Hotnews.ro.

Totul a plecat de la un petent care dupa ce si-a dus telefonul personal la reparat intr-un service Orange, a primit in schimb un telefon pe care sa il foloseasca pe perioada in care telefonul sau se repara.

In memoria telefonului primit de la service, acesta a gasit date cu caracter personal de la utilizatorii precedenti.

Potrivit comunicatului ANSPDCP, "petentul a constatat faptul ca, in memoria telefonului primit de la service, se aflau date cu caracter personal de la utilizatorii precedenti: logare automata pe Facebook, numere de telefon si mesaje personale, inclusiv balanta conturilor bancare".

Urmare a acestei situatii, petentul a sesizat telefonic operatorul S.C. Orange Romania S.A., insa a precizat ca sesizarea sa nu a fost luata in seama. "In cadrul investigatiei s-a constatat ca S.C. Orange Romania S.A. nu a luat masurile necesare pentru a preveni dezvaluirea sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal stocate pe telefonul primit de la service, proprietatea Orange Romania", se mai spune în mesaj.

Vezi comunicatul integral al ANSPDCP aici.