MENIU

Lovitură de teatru: PSD nu va mai sesiza CCR în legătură cu Legea bugetului de stat. Ce PLANURI au social-democrații

Liderul PSD, Marcel Ciolacu

Social-democrații nu vor sesiza Curtea Constituțională a României în cazul bugetului de stat pe anul în curs, adoptat miercurea trecută în Parlament, și asta deoarece termenul pentru sesizarea CCR a expirat sâmbătă. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, care susține însă că social-democrații urmează să analizeze dacă „sunt suficiente elemente de ilegalitate” în lege pentru a o ataca în contencios administrativ, la Curtea de Apel.

„Vom vedea, după ce devine lege, dacă există elemente suficiente să atacăm legea bugetului la Curtea de Apel. Dacă are elemente de ilegalitate, după ce devine lege, se poate ataca în contensiosul administrativ la Curtea de Apel”, a declarat, astăzi, Ciolacu, la finalul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al partidului.

Liderul PSD a precizat că legea poate fi atacă în contencios de „orice persoană interesată”.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD va depune miercuri sau joi plângeri la Parchet în legătură cu Anexa 7.03 din Legea bugetului de sat pe anul 2021.

„Știm foarte bine că nu există documente care ajung pe masa prim-ministrului pentru a fi probate în ședința de Guvern (..) dacă nu sunt fundamentate. Anexa 7.03 atribuie fonduri din bugetul național numai administrațiilor conduse de către reprezentanți ai PNL, USR sau UDMR. Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată în 30 de ani în România. Dorim să știm clar de la Procuratură, dacă Guevrnul nu a putut să ne lămurească, cine a justificat alocarea acestor fonduri”, a arătat liderul PSD.

Bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale pe anul 2021 au trecut de Parlament, marți, 2 martie. Senatorii și deputații le-au adoptat, așa cum au fost propuse de Guvern, respectiv fără niciunul dintre amendamentele Opoziției. Și nu au fost puține. Din contră, vorbim despre peste 3.169 de amendamente, majoritatea fiind depuse de PSD - peste 2.000, iar restul de AUR.