MENIU

LOVITURĂ de teatru în coaliție! USR-PLUS boicotează ședința de Guvern - Noile CONDIȚII puse lui Florin Cîțu

Dacian Cioloș și Dan Barna, USR-PLUS Foto: INQUAM/George Călin

USR-PLUS nu participă la ședința liderilor din Coaliție și nici la ședința de Guvern, a cărei reluare era programată pentru ora 19.00. Potrivit Realitatea PLUS, partenerii de coaliție boicotează miercuri seară întrunirea la ședința de la Guvern.

 USR PLUS a anunțat că nu va participa la ședința de la ora 19.00 a Executivului, așa cum era stabilit. Liderii USR PLUS au anunțat că se vor reuni într-o ședință internă pentru a stabili ce vor cere colegilor din Guvern. Dan Barna a spus că toate soluțiile sunt pe masă.

Liderii USR PLUS au anunțat că doresc ca mâine de la ora 10.00 să fie o nouă ședință, pentru că nu sunt de acord cu programul PNDL, potrivit Realitatea PLUS.

USR PLUS are pe masa mai multe scenarii - demisie în bloc, fie moțiune de cenzură, după ce miercuri seară boicotează ședința de Guvern.

Dan Barna a anunțat că strategia imediat următoare depinde de ședința de joi dimineață a coaliției.

”Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern, de la ora 19.00, şi să convocăm o şedinţa a coaliţiei mâine dimineaţă, la ora 10.00, care va defini cum vom proceda în continuare, în acest moment urmând să avem o şedinţă a Biroului Naţional aşa cum am discutat”, a declarat, miercuri, vicepremierul Dan Barna. 

USR-PLUS, acuzații grave la adresa lui Florin Cîțu, după AMENINȚĂRILE de a participa la ședința de Guvern

"PNDL 3 nu este un program egal cu steagul județului Covasna. Un program de 50 de miliarde de lei este un program care are nevoie de susținerea coaliției", a spus Dan Barna, adăugând că dacă  ședința de guvern se va ține fără miniștrii USR PLUS, iar premierul  va adopta programul "Anghel Saligny", USR PLUS va convoca un birou național în această seară, pentru a lua o decizie înaintea ședinței coaliției de mâine.

ȘEDINȚA Guvernului, în formulă incompletă, la ora 19.00 - Ce decide premierul Florin Cîțu după amenințarea USR-PLUS

Guvernul a anunțat că ședința de miercuri va avea loc potrivit programului anunțat, adică de la ora 19.00. Precizarea oficială a venit după ce liderii USR-PLUS au anunțat că nu participă la ședință, după ce coaliția a intrat într-o criză fără precedent din cauza programului de investiții „Anghel Saligny”.

Ședința de guvern începută miercuri la ora 11:00 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Ulterior, după ce s-au retras din ședință pentru discuții, Dan Barna l-a amenințat pe Florin Cîțu cu o moțiune de cenzură. Amenințarea a fost însă diluată de anunțul lui Dacian Cioloș, care a spus că nu se pune problema, dar miniștrii USR-PLUS se vor retrage de la guvernare dacă nu sunt respectate cererile pentru desființarea Secției Speciale și dacă nu sunt negociate noi condiții pentru programul Anghel Saligny.

Mai multe articole despre:
coalitie guvern pnl usr plus boicot guvern