MENIU

Lovitură de teatru în cazul "pușcăriei la domiciliu". De-asta și-a ieșit Dragnea din pepeni?!

Lovitura pentru Dragnea

Legea care permite pușcăria ”la domiciliu” și eliberarea înaintea de termen pentru ”lucrări științifice” se întoarce la reexaminare la Senat, la doar două zile de la adoptare! Motivul este incredibil: 

Legea adoptată luni de Senat, care permite închisoarea la domiciliu pentru pedepsele sub 5 ani, se întoarce la reexaminare în comisii deoarece a fost ignorată o decizie a Curții Constituționale. Dezvăluirea a fost făcută de senatorul USR Mihai Goțiu pe pagina sa de Facebook.

Propunerea legislativă a fost declarată neconstituțională de două ori, prima dată pe 04.07.2018, în urma sesizării ÎCCJ, a doua oară pe 18.09.2018, în urma sesizării Președintelui României.

Parlamentarii Puterii n-au mai așteptat motivarea celei de-a doua decizii a CCR și au forțat trecerea propunerii legislative prin Comisia Juridică și prin plenul Senatului. Majoritarii de la PSD și ALDE "au decis să înfrângă în fața întregii națiuni și să se mai acopere de penibil încă o dată", scrie Goțiu pe Facebook.

Întrebat miercuri de jurnaliști tocmai despre legea care va permite executarea la domiciliu a pedepselor, Liviu Dragnea a avut o izbucnire nervoasă fără precedent: "Despre ce lege e vorba? Şi cu ce dracu mă ajută pe mine? Că m-am săturat de toate aceste minciuni. Am înţeles că mă acuză. În afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? Şi pe ei îi întrebaţi?", a izbucnit Liviu Dragnea, pe holul Parlamentului.

Mihai Goțiu comentează după răsturnarea de situație: "o fi știind Liviu Dragnea ceva de se dau așa de ceasul morții slugarnicii lui din partid și Parlament să adopte aberația asta cu executarea pedepsei cu închisoarea la domiciliu".

"Mârșăvia și josnicia liderilor PSD și ALDE, înfrânte de incompetența lor maximă! Legea care permite pușcăria "la domiciliu" și eliberarea înaintea de termen pentru "lucrări științifice" se întoarce la reexaminare la Senat, la doar două zile de la adoptarea ei abuzivă! Șerban Nicolae, ești mândru de tine?

Ieri v-am relatat povestea modului în care o propunere legislativă gândită în scopuri umanitare (dreptul condamnaților și arestaților preventiv să participe la înmormântarea rudelor) a fost deturnată de PSD și ALDE în mod josnic. Propunerea a fost modificată genetic la Camera Deputaților, pentru a inventa executarea pușcăriei la domiciliu (a se citi "la vila personală, de la munte ori mare") și pentru a-i scoate mai grabnic pe hoți de la închisoare sub pretextul că s-ar fi transformat peste noapte în academicieni și profesori universitari. Evident, legea a fost desființată de Curtea Constituțională (CCR), dar pe Șerban Nicolae, Tăriceanu, Dragnea și ai lor i-a durut în cot și au readoptat proiectul legii, în ședința de luni, 29 octombrie, a Senatului.

Ei bine, bucuria celor care se și vedeau cu pedeapsa închisorii transformată în concediu la Mamaia ori Bușteni a ținut doar două zile. Astăzi, 31 octombrie 2018, propunerea legislativă a fost înregistrată iar la Senat pentru reexaminare! De ce? Pentru că în urma aberațiilor adăugate de marii "gânditori" PSD la Camera Deputaților, propunerea legislativă a fost declarată neconstituțională de două ori, prima dată pe 04.07.2018, în urma sesizării ÎCCJ, a doua oară pe 18.09.2018, în urma sesizării Președintelui României.

Cum graba a fost mare, Șerban Nicolae și Călin Popescu Tăriceanu n-au mai așteptat motivarea celei de-a doua decizii a CCR și au forțat trecerea propunerii legislative prin Comisia Juridică și prin plenul Senatului. Degeaba colegul meu de la USR George Dircă le-a atras atenția, luni, în timpul dezbaterilor din plen, că trebuie așteptată și motivarea celei de-a doua decizii a CCR, că majoritarii de la PSD și ALDE au decis să înfrângă în fața întregii națiuni. Și să se mai acopere de penibil încă o dată.

Din toată povestea asta, rămâne o singură morală: o fi știind Liviu Dragnea ceva de se dau așa de ceasul morții slugarnicii lui din partid și Parlament să adopte aberația asta cu executarea pedepsei cu închisoarea la domiciliu. Parcă văd că la reexaminare se mai bagă un amendament redactat așa: "pedeapsa cu închisoarea se execută la domiciliul din Alexandria alternativ cu cel de la Rio de Janeiro", a scris senatorul USR pe Facebook.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea