MENIU

Lovitură cruntă primită de Lucian Mândruţă. Este terminat. Adevărul a fost dezvăluit

<p>Lucian Mandruta </p>

Un editorial semnat de trei piloţi de aeronave îl critică dur pe Lucian Mândruţă pentru opiniile expimate pe tema prăbuşirii avionului Germanwings.

"Ca piloţi avem tendinţa să fim extrem de grijulii cu afirmaţiile pe care le facem publice. În momentul în care alegem să exprimăm o opinie, atunci este imperios necesar să fim pregătiţi să acceptăm consecinţele acestei opinii. Industria aeronautică este neiertătoare, în condiţiile în care profesionalismul este considerat nenegociabil.

Trecând peste pierderea respectului colegilor, mai importantă este responsabilitatea pe care o avem faţă de victime şi familiile lor. Pare un concept abstract, însă acest concept devine mai puţin abstract când familia victimei îţi trimite un e-mail cerând mai multe informaţii despre moartea persoanei iubite. Este o povară a responsabilităţii şi noi, ca piloţi, suntem dispuşi să o acceptăm când alegem să ne publicăm opiniile. Adevărul este că un pilot ce vorbeşte despre un accident îşi prezintă o opinie, însă, pentru membrii familiei despre care am scris mai sus, opinia pilotului este extrem de importantă. În aceste circumstanţe, este important ca pilotul să aibă capacitatea să se autocenzureze. Oamenii au tendinţa să aibă opinii despre orice, însă este capabil pilotul să-şi apere puctul de vedere în faţa familiei îndurerate?"

Mai mult pe adevarul.ro