MENIU

Locuitorii unui oraș din România, rămăși FĂRĂ apă potabilă în plină CANICULĂ. Anchetă URIAȘĂ a DSP

Apă contaminată în Câmpina

Situația e disperată în orașul Câmpina. Oamenii nu au apă potabilă de mai multe zile după ce o bacterie periculoasă a fost descoperită în rețeaua de alimentare. Localnicii primesc apă cu cisterna și încă nu se știe când se va rezolva problema, relatează Realitatea PLUS. 

Astfel de bidoane cu apă au fost amplasate în Câmpina de către furnizorul de apă potabilă de aici pentru că oamenii care au nevoie de ea pentru gătit să o poată folosi fară niciun fel de grijă. Cu toate acestea, potrivit DSP, o dată fiartă, nici apa din rețeaua de alimentare nu mai e periculoasă.

DSP-ul a restricționat apa în tot orașul și a anunțat că poate fi consumată doar după 10 minute de fierbere.

"Operatorul de apă (...) ei sunt cei care trebui să asigure în momente de genul ăsta un consum de apă. Apa poate fi băută de la robinet doar dupa o fierbere de 10 minute și lăsat la răcit, după care poate fi consumată inclusiv pentru băut și mâncare. Nu există niciun cetățean care să fi prezentat simptome (până în prezent - n.r.)", afirmă Alin Moldoveanu, primarul din Câmpina.

Autoritățile spun că rețeaua de apă este foarte veche.

"Sunt foarte vechi (rețele - n.r.), dar tot operatorul de apă are un program de schimbare a tuturor conductelor de apă. Din toate punctele din oraș s-au luat probe de către DSP dar și prima oară, cu 10 unități, a doua oară fară ca operatorul să intervina doar 2 unități. Acum a intervenit motiv pentru care DSP a luat din nou probă și urmează 72h sa vedem cum ies rezultatele", a mai spus edilul. 

S-a început o anchetă pentru a stabili cum a fost infestată sursa de apă a oraşului. Restricţiile se vor menţine până când apa va fi din nou potabilă. 

Mai multe articole despre:
apa potabila apa contaminata ancheta dsp