MENIU

Localitate din județul Mureș, TERORIZATĂ de urși! Apelul primarului: Cerem să se coreleze directivele UE cu Constituția României

Urs

Este alertă într-o localitate din județul Mureș. De la o oră la alta au loc noi atacuri ale urșilor care dau iama în curțile oamenilor în căutare de hrană. Tot aici, încă un bărbat a fost ucis, ieri, după ce a plecat cu oile la păscut. Bătrânul de 80 de ani, ultima victima a animalelor, a fost găsit după câteva ore de căutări. Primarul din localitate face apel la autoritățile competente și cere ca acestea să ia urgent măsuri, relatează Realitatea PLUS. 

Kolcsár Gyula, edilul comunei Gorneşti din județul Mureș a afirmat, în această dimineață, la Realitatea PLUS, că situația în zonă nu s-a  schimbat deloc.

"Azi noapte, în Ilioara, am avut de două ori alertă din cauza urșilor. Cam tot județul Mureș, o să vă confirme colegii dacă sunați la primării (...). Au apărut urșii și pe câmpie deja, unde e un lucru foarte atipic, în hanbitatul nostru, lucru care ne neliniștește.

Deja redactăm o scrisoare către Ministaerul Mediului ca acest urs să fie relocat. Cerem, de asemenea, să se coreleze directivele europene cu Constituția României, respectiv să se regleze numărul de urși din România. Altfel nu vom rezolva problema", a afirmat edilul.

Edilul a vorbit și despre mesajul pe care îl transmite populației având în vedere această situație: "Toată noaptea umblă (urșii - n.r.). Transmit și prin Facebook, și verbal să fie foarte atenți. Oamenii deja știu. Comuna Gornești are 9 sate, 7 sunt mai aproape de DN, unde cazurile sunt mai puține, 2 sunt însă mai departe. Seara, dar și în timpul zilei, nu poți să lași copiii să se joace".

Kolcsár Gyula a ținut să precizeze că nu este împotriva urșilor. "Nu sunt vânător, nu mă interesează trofee. Să nu văd urși decât la ZOO", a menționat acesta.