MENIU

Livrările de vaccinuri anti-Covid în Europa, REDUSE temporar. Anunțul Pfizer

Livrările de vaccinuri anti-Covid în Europa, REDUSE temporar - Anunțul Pfizer
Livrările de vaccinuri anti-Covid în Europa, REDUSE temporar - Anunțul Pfizer

Compania Pfizer a anunțat vineri că va reduce livrările de vaccinuri în Europa în perioada în care îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie. 

Compania a precizat că vrea să își majoreze capacitatea de producție de la 1,3 la 2 miliarde de doze pe an. Acest lucru implică o reducere temporară a capacității actuale de producție, fiind necesare unele modificări la nivelul procesului şi unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare.

”Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, a indicat Pfizer într-un comunicat.

Informația a fost confirmată și de Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI), care a precizat că decizia va afecta toate țările europene. ”Deocamdată nu este clar cât va dura până când Pfizer va reveni la capacitatea maximă de producţie”, a adăugat sursa citată. 

Anunțul vine în contextul în care mai multe țări au anunțat că primesc deja cantităţi mai mici de vaccinuri anti-Covid şi reclamă incertitudinea legată de livrările viitoare, au declarat oficiali din UE, citați de Agerpres

 

Mai multe articole despre:
vaccin anticovid pfizer livrari reduse europa