MENIU

Liviu Dragnea spune că PSD a rupt "legea tăcerii". Atac la SRI

<p>Liviu Dragnea</p>

Războiul pe Justiție desparte România în două: în timp ce Opoziția, societatea civilă și magistrații acuză faptul că PSD și ALDE mutilează statul de drept în ultimii doi ani, liderii Puterii vor să convingă că au reparat derapajeze din justiție, manevrate de "statul paralel".

Liviu Dragnea, aflat în turneu electoral în sudul țării, la Slobozia și Călărași, a lansat noi atacuri la adresa președintelui Iohannis, dar și la adresa protocoalelor dintre SRI și Parchetul general.

„Până de curând a funcționat omerta. Foarte puțini jurnaliști au avut curaj să spună adevărul, au fost șefi de trust de presă băgați în pușcarie să nu se vorbească despre adevărurile economice, despre austeritate, despre locul nostru real în Europa, despre protocoalele secrete în justiție, despre pervertirea actului politic, despre măsluiri de alegeri în sufragerii, despre sărăcia în care erau ținuți românii, că să nu scoată capul, că să nu vorbească", a spus Dragnea în discursul său de la Slobozia.

Potrivit liderului PSD, România s-a aflat sub "legea tăcerii", până a început PSD să dezvăluie problemele din justiție.

"PSD-ul a început să vorbească. Primul pas către eliberare este curajul de a vorbi. I-am remarcat pe cei care erau peste drum, era unul cu 'Justitie, nu coruptie'. Și noi vrem, nu mai vrem să funcționeze acest sistem care a corupt justiția.

În condițiile în care un serviciu secret, SRI, are protocoale secrete cu ÎCCJ, cu DNA, cu Parchetul General, în cond în care ofițerii SRI stăteau pe culoare, se mai putea avea încredere în actul de justiție în România?

Aici au adus România cei care sunt de dimineață până seară în gură cu 'statul de drept'. Ei să hotărască cine să meargă la pușcarie, cine să scape", a mai declarat Dragnea la Slobozia.

Dragnea, în turneu electoral în sudul țării. "Candidați la președinție, vă rog!"

Dragnea a menţionat şi cifrele din sondaje legate de încrederea românilor în actul de justiţie.

"Adică 60 şi ceva la sută dintre români sunt nebuni când spun în toate sondajele, cele reale, că, după ce au observat în ultima perioadă - informaţiile care au ieşit la iveală, abuzuri nemaiîntâlnite, abuzuri nemaipomenite, dosare măsluite, dosare făcute prin fraudă, prin presiune şi prin şantaj, protocoale secrete - spun că, da, şi lor li se poate întâmpla să fie luaţi şi condamnaţi fără să fie vinovaţi?", s-a întrebat liderul social-democraţilor.

Liviu Dragnea își continuă turneul în țară. După ce săptămâna trecută a fost în judeţele Caraş Severin şi Gorj, weekend-ul acesta va merge în Ialomița și Călărași.

Liviu Dragnea se află sâmbătă la Slobozia, acolo unde organizația PSD își alege liderul, după excluderea lui Marian Neacșu din partid.

Ce urmărește șeful PSD prin aceste deplasări în teritoriu: analiștii spun că vrea să se asigure că oamenii săi sunt aleși la filialele PSD, dar și că își testează terenul pentru o eventuală campanie electorală pentru Cotroceni.

Liviu Dragnea a fost întâmpinat cu aplauze la intrarea în sala de la Slobozia.  "Candidați la președinție, vă rog!", i-a transmis o femeie din PSD. Liderul social-democrat a refuzat să facă vreun comentariu.

Mai multe articole despre:
justiţie Liviu Dragnea proteste justiție