MENIU

Liviu Dragnea: ”Salariul minim NU va crește la 2000 de lei de la 1 ianuarie 2018”

Salariul minim pe economie nu va creşte la 2000 de lei la 1 ianuarie 2018. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD Liviu Dragnea.

”De la 1 ianuarie 2018 salariul minim va fi 1550 de lei, nu de 2000 de lei. Salariul de 2000 de lei nu va fi impus de guvern”, a declarat Liviu Dragnea în fața jurnaliștilor aflați în Parlament.

De aseemena, Liviu Dragnea a declarată că este posibil ca de la începutul anului viitor, salariul brut să fie egal cu cheltuiala angajatoruluil

”La anul, poate printr-o nouă prezentare a sistemului de impozitare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala angajatorului”, a spus Dragnea.

Referitor la investigația jurnaliștilor de la Rise Project, Liviu Dragnea susține că nu a avut și nici nu are vreo afacere în Brazilia.

”Nu am făcut afaceri în Brazilia și nu am afaceri în Brazilia. Am fost în vacanță pentru pescuit. Am fost în saturi pescărești pentru că am acest hobby cu pescuitul”, a susținut șeful PSD.

Despre măsurile fiscale din noul program de guvernarea, Dragnea a afirmat că nu va exista nici taxa de solidaritate, nici impozit general pe cifra de afaceri, iar impozitul pe gospodărie se amână.

„Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români”, a declarat Dragnea, cu referire la taxa de solidaritate. În privința impozitului pe cifra de afaceri, liderul PSD a precizat: „Să fie foarte clar: nu vom modifica nicio procedură de ipozitare care să producă prejudicii companiilor cinstite. Nu renunț la ceea ce am promis în campania electorală, că România va fi un mediu atractiv pentru investiții.”

Totodată, Dragnea a mai precizat că introducerea impozitului pe gospodărie nu va mai fi posibilă din 2018, din cauza întârzierilor care ar fi fost generate de fostul guvern. În schimb, posibilitatea introducerii acestui tip de impozit global va fi analizată anul viitor, ”într-un pachet mai mare de impozitare, care să nu producă birocratizare”.

Mai multe articole despre:
salariu anunţ lei salariul minim Liviu Dragnea