MENIU

Dragnea, primele declarații după CEx al PSD: Mihai Tudose nu are dublă comandă

Liviu Dragnea a făcut primele declarații după votul din CEx al PSD, în urma căruia, Mihai Tudose a devenit propunerea partidului social-democrat pentru funcția de premier, care va fi prezentată în fața președintelui României la Cotroceni. Șeful PSD a spus că Mihai Tudose îndeplinește criteriile de integritate și nu are ”dublă comandă”. 

Referitor la acuzațiile de plagiat în teza de doctorat a lui Mihai Tudose, șeful PSD a spus că acesta îndeplinește criteriile de integritate pentru funcția de premier pentru că a decis să-și retragă doctoratul.

”Mihai Tudose a ales să nu meargă cu procedura până la căpăt și să meargă în instanță. Nu și-a luat doctoratul pentru a primi un salariu mai mare”, a subliniat șeful social-democraților în fața jurnaliștilor.

Liviu Dragnea a declarat că Mihai Tudose nu a colaborat cu securitatea.

”Am fost coleg cu el în guvern și am lucrat foarte stârns. Aș fi simțit dacă există o altă comandă la Mihai Tudose în afara comenzii guvernamentale. Convingerea mea este că nu are dublă comandă. Se pare că nici ceilalți colegi din CEx nu au dublă comandă”, a spus Dragnea. 

Totodată, președintele PSD a spus că are încredere că Mihai Tudose are puterea de înțelegere, a mecanismelor de economie.

”Mihai Tudose are puterea de înțelegere. Știe mecanismele de economie, de industrie,  are  capacitatea managerială”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Dragnea a mai punctat că au fost, în total, 6 propuneri pentru funcția de premier.

"În ultimele zile - şi vreau să fac o precizare, am văzut pe câteva site-uri şi poate şi televiziuni că în aceste zile am fost la pescuit. N-am fost la pescuit, din păcate am stat la Parlament (...) cât am lucrat împreună cu mai mulţi colegi şi din afară şi din afara partidului la completarea programului de guvernare. În acelaşi timp, în aceste zile am discutat cu preşedinţii de organizaţii judeţene, cu două excepţii - Bistriţa şi Iaşi - care erau plecaţi din ţară şi din acele discuţii au reieşit şase posibile propuneri pentru funcţia de prim ministru, respectiv Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu, Carmen Dan, Marcel Ciolacu, Adrian Ţuţuianu şi Mihai Tudose. Fiecare dintre ei mi-au spus care este poziţia lor, care este punctul lor de vedere, cuvinte pe care le-au spus şi în CEx. Din diverse motive au declinat această susţinere din partea colegilor, în final am ajuns în Comitetul Executiv Naţional să discutăm despre propunerea ca Mihai Tudose să fie prim ministru al României", a detaliat Dragnea la finalul CEx al PSD. 

Referitor la modalitatea de votare la vedere din Comitetul Executiv al PSD, Liviu Dragnea a motivat că nimeni din CEx nu a propus votarea secretă. Doar 4 membri ai CEx nu au fost de acord cu propunerea în funcția de premier.

Mai multe articole despre:
PSD doctorat Dragnea CEX criterii de integritate