MENIU

Liviu Dragnea, întâlnire surprinzătoare cu unul dintre cei mai mari critici

<p>Liviu Dragnea</p>

Liviu Dragnea a avut, luni, o întâlnire surprinzătoare de maximă importanță, cu ambasadorul Palestinei la București. Întâlnirea este neașteptată pentru că vine pe fondul criticilor vehemente lansate de diplomatul paletinain la adresa PSD și a Guvernului, care urmare a poziției adoptate în privința mutării ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.  

Anunțul despre întâlnirea cu ambasadorul palestinian a fost făcut pe twitter, acolo unde liderul PSD postează majoritate ainformațiilor legate de întâlnirile sale cu diplomați stărini. ” O întâlnire bună azi cu ambasadorul palestinian privind întărire cooperării bilaterale existente și identificarea de noi zone de interes comun.”, a fost mesaju lui Dragnea după discuția cu Fuad Kokaly.

Pe 25 martie, ambasadorul Palestinei a criticat în termeni extrem de duri decizia Guvernului de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv în Ierusalim

„În primul rând, nu cred că aceasta este o abordare personală, cred că este abordarea PSD-ului, a liderilor PSD, Dragnea, Dăncilă şi alţii. Ceea ce a făcut ieri Dăncilă este, în primul rând, împotriva angajamentelor României, pe care şi le-au luat în faţa noastră anul trecut, la întâlnirile pe care le-am avut cu partea română. În al doilea rând, este împotriva legilor internaţionale şi a legitimităţii internaţionale şi, de asemenea, împotriva criteriilor europene despre Ierusalim. Cred că face asta ca să îl susţină pe Netanyahu să fie din nou premier în Israel. Ar trebui să nu meargă în această direcţie, ar trebui să fie mai deşteaptă”, a spus Fuad Kokaly, a afirmat, la vremea respectivă, ambasadorul Palestinei la Bucureşti la Digi 24.

Mai multe articole despre:
Israel Palestina Dragnea