MENIU

Liviu Dragnea: I-am cerut premierului să analizeze foarte atent activitatea ANAF-ului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a informat, după ședința săptămânală a coaliției cu premierul, că i-a cerut lui Mihai Tudose să analizeze foarte atent activitatea ANAF-ului, subliniind că România trebuie să crească gradul de colectare. 

"Nu este o evaluare. Este a doua informare săptămânală cu premierul. Muncesc foarte mult la Guvern, au de recuperat întârzieri mari, sunt semne bune. Eu i-am cerut primului ministru să analizeze foarte atent activitatea ANAF-ului. Și m-a asigurat că se va întâmpla asta în zilele următoare. A făcut o informare despre întâlnirile de la Bruxelles. Nu a fost chemat acolo, a solicitat să aibă o întâlnire", a spus Dragnea. 

Șeful social-democraților a mai spus că în ședința de coaliție s-a discutat și despre impozitul pe cifra de afaceri: "Toate analizele și simulările pe care le-au făcut arată că acea măsură ar fi produs efecte bune, dar ar fi afectat și societățile comerciale corecte din România. Rămân să analizeze modalități prin care statul român să încaseze impozitul pe profit așa cum este normal. Orice măsură trebuie analizată și din punct de vedere al impactului financiar pozitiv. Dacă este semnificativ, măsura e implementată, dacă nu, n-are rost".

Totodată, Liviu Dragnea a subliniat că unul dintre obiectivele principale ale României este creșterea gradului de colectare: "Am vorbit și de creșterea gradului de colectare și de relația pe care ANAF să o aibă cu agenții economici. România nu stă rău, România trebuie să stea mult mai bine la capitolul grad de colectare".

Mai multe articole despre:
premier ANAF TVA Liviu Dragnea Mihai Tudose