MENIU

Liviu Dragnea, dezvăluiri uluitoare: "Din 2012, toți premierii au fost ghidonați de către Serviciile Secrete din România" | LIVE VIDEO & TEXT

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a făcut dezvăluiri surprinzătoare, duminică seara, la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, prezentată de Anca Alexandrescu.

Liviu Dragnea a fost invitatul Ancăi Alexandrescu la Culisele Statului Paralel. Fostul președinte PSD a făcut dezvăluiri importante în direct la Realitatea PLUS. Principalele declarații din emisiune le puteți vedea mai jos, în cadrul articolului. Puteți vedea emisiunea integrală ACCESÂND URMĂTORUL LINK.

Emisiunea poate fi urmărită LIVE AICI ---> https://www.realitatea.net/live
Înregistrarea este disponibilă pe pagina https://www.realitatea.net/emisiuni//culiselestatuluiparalel

 

Iată principalele declarații făcute de Liviu Dragnea la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, prezentată de Anca Alexandrescu:

Liviu Dragnea, despre blocada la anumite televiziuni:

N-am vazut pe nimeni sa fie nemultumit, nu revoltat, ca sunt blocat la doua televiziuni mari unde merg toti politicienii. Nu e obligatoriu, sunt totusi televiziuni private. Aici vad ca are loc toata lumea, toate punctele de vedere. Dar cand opresti pe cineva sa mearga la doua televiziuni, ceea ce nu a facut nimeni in Romania de la revolutie, de ce iti e teama?

Sunt comenzi sa ma atace, sau sa nu mai apar. Mai apare cate un smecher care zice ca de ce sunt promovat. Sunt atitudini liberale, neo-liberale. Cand vorbesti de cenzura e clar ca iti place un stat politienesc.

Liviu Dragnea, despre ALIANTA RUSINII:

Eu am postat in ultimele zile despre aceasta alianta a rusinii pentru ca cele doua partide si-au inselat alegatorii atunci cand au fost in campania electorala.

Ma refer la faptul ca acest guvern nu este facut pentru a salva Romania, asa am inteles ca a zis PSD-ul, ei nu ar fi intrat la guvernare dar au intrat obligati de constiinta lor sa salveze Romania. Au intrat pentru ca asa au avut comanda, se va vedea in perioada urmatoare. Au facut un minister pentru doamna Firea pentru ca nu avea loc in celelalte ministere. Faptul ca doamna Firea a acceptat asa ceva, pe mine m-a dezamagit.

Epoletii au intrat in Guvern din momentul in care m-au luat pe mine in 2019. Din momentul ala a fost liber total la guvernare pentru Serviciile Secrete. Au intrat cu bocancii dupa ce a facut Orban guvernul si nu au iesit nici in ziua de astazi. Mai schimba dintre ei, are prea putina importanta. Calea le este aratata, mersul este dictat, masurile le primesc in plic. Nu exista niciun fel de posibilitate ca acest Guvern sa greseasca sa ia vreo masura care sa renasca economia Romaniei si sa renasca speranta in aceasta tara.

Epoletii sunt la vedere de la primul ministru Ciuca si pana la Vasile Dîncu. Cand raspunzi la comenzi din partea Serviciilor nu mai are nicio importanta daca ai vreun fel de grad.

Liviu Dragnea, despre cum SRI aproba toti membri unui guvern:

In perioada 2012-2015, cand era Ponta prim-ministru, nu era acceptat niciun membru in Guvern daca nu exista permisiunea de la SRI. Primul care a aflat de lucrul asta am fost eu, in 2012. A fost o motiune de cenzura depusa dinainte de Pasti si votata la sfarsitul lui Aprilie, pe 7 mai s-a facut Guvernul.

Dupa motiunea de cenzura ne-am intalnit cred ca 5, Crin Antonesc, Helvig, eu, Victor Ponta sa discutam despre Guvern intr-o zi de duminica. Am aflat ca nu pot sa intru in Guvern cu tot felul de motive, prostii. Mi-a spus Victor Ponta, ca nu pot sa fiu secretar general si ministru.

A doua zi am plecat impreuna spre Bucuresti, eram la Valea Prahovei, si mi-a zis ca trebuie sa inteleg ca nu pot sa intru in Guvern pentru ca i-a spus SRI-ul ca nu am cum sa intru. L-a sunat pe Maior si mi l-a dat la telefon. George Maior mi-a spus sa inteleg ca nu se poate, ca o sa intru si eu la un moment dat dar nu se poate acum. Nu aveam ce sa comentez. I-am zis atunci ca nu cred ca vom reusi sa facem ceva nici cu USL nici cu PSD daca in maniera asta se fac numiri. Ulterior, absolut tot ce era numire care trebuia facuta de cabinetul primului ministru trebuia sa fie avizat de SRI. Cred ca inclusiv in 2016 in Guvernul Ciolos a fost asa. Pana in 2015 sigur. Din 2017 nu a mai fost aceasta situatie pentru ca le-am cerut celor care erau prim-ministri sa nu permita sa se faca Guvernul asa. Ceea ce i-a enervat foarte tare, mai ales ca nu se potoleau, nu voiau sa iasa din ministere, sa reduca influenta asupra ministrilor, secretarilor de stat, consiliilor de administratie din companiile nationale, in continuare nu vor dori sa iasa daca nu se schimba nimic in sistemul de putere din Romania, ma refer la institutiile de forta.

Liviu Dragnea, despre căderea lui Victor Ponta

In dimineata zilei in care ulterior si-a anuntat demisia m-a sunat ca vrea sa vina pana la mine acasa. Era 9 dimineata. Eu tocmai ma pregateam sa plec la Parlament. Fusesem ales presedintele PSD-ului. A venit, era foarte framantat, e de inteles. Mi-a zis ca vrea sa isi prezinte demisia, am ramas surprins, am zis ca pana la urma de ce, ce s-a intamplat. Mi-a spus ca sunt presiuni mari, ca se vor organiza proteste violente, ceva de genul asta. Eu l-am rugat sa mai astepte, sa ajung la Parlament, poate totusi renunta la aceasta idee. Nu vedeam fireasca o renuntare. Am inteles ca era sub o presiune foarte mare, eu nu l-am acuzat niciodata, probabil ca a fost foarte, foarte presat.

Din ce imi aduc aminte, a plecat dupa ce a primit o citatie de la DNA (n.r. din tara).

Despre excluderea lui Ponta din PSD și conducerea actuala a partidului:

Eu le spun celor de la partid, Victor Ponta nu e exclus din partid. EL a plecat din PSD ca sa infiinteze Pro Romania

Cei care sunt acum in fruntea partidului sunt niste instrumente. SRI conduce partidul.

Liviu Dragnea, analiza PSD-ului din Guvernul Ciucă

Eu nu am judecat si nici nu judec in registrul PSD-ului formarea aliantei. Daca ei cred ca aceasta greseala uriasa e un lucru bun, e problema lor. EU vorbesc ca e o alianta a rusinii care e bazata pe orice altceva numai nu pe buna credinta si nu are cum sa faca bine acestei tari. Asta ma nemultumeste. Putin imi pasa cine e la ministerul X sau Y. Atata timp cat ar face bine...jos palaria.

Maior si Coldea l-au impins pe Dincu sa ceara acest minister. Ce e foarte rau la Armata Romana e ca au tehnica militara de foarte multe feluri. E mult prea pestrita, o fi eficienta, oameni din minister spuneau ca nu e in regula, nu prea se practica asa ceva, sa ai atatea feluri de tehnica militara daca vrei sa fii eficient.

Probabil e o presiune foarte mare pe Ministerul Apararii din partea mai multor ambasade. Franța, Olanda, cred ca si Italia. 

Legăturile dintre SRI și Guvernele PSD, sub Dragnea

Stiam ca o mare parte dintre ei (n.r. membri de Guvern) au fost la Academia Nationala de Informatii, o structura de invatamant superior, nu stiu foarte multe. S-a dovedit ca evaluarea mea a fost gresita. Cine a fost pe acolo n-a ramas fara contacte si fara o relatie de consiliere obligatorie din partea celor de la SRI. Nu am dat 2 guverne jos prin motiune, doar guvernul Grindeanu pentru ca el nu a acceptat decizia politica si s-a baricadat in Guvern. La Sorin Grindeanu a tinut pana in ziua in care noi il asteptam sa vina la 12, a ajuns abia seara. El a fost la Iohannis acasa, cu sotia. Am aflat dintr-o sursa demna de incredere, nu vreau sa-i fac rau. Daca nu e asa, sa infirme.

Marcel Ciolacu mi-a zis prin 2017 ca i-a spus Grindeanu ca i-a spus Helvig ca vreau sa-l dau jos, ceea ce nu era adevarat pentru ca eu nu ma consultam cu Helvig. Pe Mihai Tudose l-a tinut cam 2 zile iar pe Viorica Dancila a tinut-o cam 4 luni (n.r. pana cand a intrat in contact cu Serviciile). Nu a existat niciun prim-ministru care sa fie lasat in pace, poate daca ar fi fost lasati in pace ar fi avut o actiune guvernamentala normala.

Singurul membru al guvernului la care nu au fost niciodata a fost Sevil Shhaideh.

 

Toti au fost in final coordonati si ghidonati de serviciile secrete. Sa nu credeti ca SIE sta degeaba, sa nu credeti ca Directia Generala de Informatii a Armatei sta deoparte acum cand e domnul Ciuca acolo. Din 2012 incoace toti premierii au fost ghidonati de catre Serviciile Secrete din Romania.

In tarile democratice care nu ar accepta niciodata un protocol secret intre un serviciu secret si institutii din Justitie, in aceste tari serviciile respective consilieaza si informeaza pe prim-ministri pentru ca e normal, constitutional sa sprijine. 

Liviu Dragnea, despre modificarea Constitutiei

Tot proiectul de regionalizare era finalizat, trebuia introdus intr-o modificare mai ampla a Constitutiei care nu putea fi realizata decat prin referendum. In toamna anului 2013 Curtea Constitutionala a adoptat decizia la legea Referendumului spunand ca ea nu poate fi aplicata decat dupa un an de la decizia respectiva. Noi am fi putut sa facem referendumul decembrie 2014 sau 2015.

Eu nu am aflat inainte de a se rupe USL-ul. Stiam starea de tensiune intre cei doi (n.r Ponta si Crin Antonescu). Crin motiva ca la RTV era atacat in permanenta si PNL-ul si el, ceea ce a facut ca increderea lui Crin Antonescu in Ponta sa se prabuseasca, luand decizia sa iasa din aceasta constructie politica.

Liviu Dragnea, despre cum a fost oprit brutal din implementarea unor legi

Eu nu m-am oprit, am fost oprit brutal in mai 2019. In multe alte privinte am dus lucrurile pana la capat, in Parlament am fost sustinut. Legea de exploatare a gazelor din Marea Neagra e in vigoare asa cum trebuie pentru Romania. Nu au schimbat-o pentru ca le e frica. 

Am spus ceea ce se intampla oriunde, anume ca in supermarketuri trebuie sa fie si produse romanesti, sa fie produse doar care sunt sanatoase, sa nu ne otraveasca, sa fie tratati in mod egal cetatenii din Romania cu cetatenii de la acelasi hipermarket din alte tari. 

In ceea ce priveste impozitul pe profit, sunt primele 4 companii din Romania care sunt pe piata sucurilor acidulate, niste companii mari. Una dintre ele care face reclama cu vedete si cu tot felul de fotbalisti, fix in ROmania merge pe pierdere. Ce poti sa intelegi de aici? Banci din Romania, din 23-24 raportau pierderi an de an 20-21. Ulterior s-au descoperit practicile dar ei nu au mai fost trimisi la inchisoare. 

Liviu Dragnea despre restrictiile coronavirus

Deja se vorbeste despre divizarea populatiei, segregare, cei buni, cei rai, cei docili si cei care inca mai cred ca au o libertate de miscare si de decizie, dreptul la opinie, la viata privata. Asta e esenta bataliei intre suveranism si globalism.

Nu poate toata lumea sa fie considerata conspirationist. Faptul ca ne punem niste intrebari, ca avem nelamuriri, nu inseamna ca suntem extremisti, anti-europeni, anti-vaccinisti. Eu am fost vaccinat, nu am nicio problema, dar deja nu mai vezi o speranta in procedura asta de vaccinare. Faptul ca sunt folositi copiii fara niciun fel de rezerva, cu un cinism politic si economic inimaginabil in reclame mincinoase arata cat de fara Dumnezeu sunt acesti nemernici. Din moment ce se spune ca vaccinul contine speranta ca elevul o sa-si poata sa isi ia invatatoarea in brate, si acest lucru nu s-a intamplat, e o reclama mincinoasa.

Daca aceste obiective nu sunt atinse, cum poti convinge un popor sa nu isi puna intrebari? Doar prin forta, brutalitate, prin influenta. Eu nu incit pe nimeni la violenta.

Liviu Dragnea despre relatia cu Raed Arafat

Este foarte rau ca sistemul UPU de la spitale a fost dezvoltat de domnul Raed Arafat in detrimentul Ambulantei. Serviciul Roman de Ambulanta este la ora asta serviciul care asigura cea mai mare parte a interventiilor medicale. Ar trebui sa se completeze, insa la domnul Arafat problema pe care am constatat-o este cea legata de dorinta de a avea monopol SMURD-ul. Nu am avut intentia sa il schimb pe Arafat, daca voiam sa il schimb, il schimbam. Dar asta a fost punctul meu de vedere si e in continuare, poate si Iohannis a avut la fel, dar in continuare dorinta care nu se stinge a domnului Arafat de a gestiona singur tot ceea ce inseamna sistemul de urgenta din Romania nu face bine. Sunt foarte buni cei de la SMURD, salveaza vieti, isi risca viata, dar oamenii aia sunt fortati neavand pregatire medicala, sa ia un pacient care e intr-o situatie critica si sa il duca pana la spital, neavand o pregatire medicala, ceea ce nu e in regula, plus ca din ceea ce am aflat se pare ca s-a blocat scoaterea de posturi de medici pentru Serviciul Roman de Ambulanta. 

Despre avansarile lui Iohannis - Șefii IGSU care au ținut „la sertar” filmul intervenției din Clubul Colectiv au fost avansați în grad

Respect foarte mult haina militara, ca principiu. Armata, fortele MAI. Un om a ajuns general cred ca pe merite si pe experienta care-l recomanda pentru asta. Ca in orice categorie, sunt si exceptii. De ce-i accepta Iohannis pe unii si pe altii asta stie numai el.

Nutu Camataru si protectia ceruta in penitenciar

Nu am trimis pe nimeni, nici nu am cerut cuiva sa mearga la el sau la altcineva sa ma protejeze la Rahova. Am o rugaminte foarte mare la cei doi: sa spuna public cine a fost atat de mult preocupat de situatia mea sa mearga sa ceara acea protectie. Daca cineva s-a gandit la mine, vreau sa-i multumesc. Poate oamenii spun adevarul si aflu cine a fost acolo si cine l-a trimis.

Despre suspendarea lui Klaus Iohannis:

In actuala criza, suspendam presedintele, taiam raul de la radacina.

De ce nu l-ati suspendat dupa 2017?

Tariceanu nu a vrut sa-l suspende. Eu am vrut sa-l suspendam pe Iohannis inainte de a se forma guvernul. Nu pot sa stiu motivele reale. S-a ajuns in situatia in care a facut guvernul dupa anul nou.

 

Din fericire, in aceasta tara orice se poate rezolva, inca. Potentialul pe care il are Romania este inimaginabil. Ni se spune de 20 de ani ca Romania e tara saraca, ca romanii sunt hoti, corupti, ca trebuie sa stea cu capul plecat si ca trebuie sa le dam la straini tot. Inca se mai poate, Romania inca e bogata.

Ce spune Liviu Dragnea despre PNRR-ul Romaniei

Eu cred ca baietii astia nu inteleg nimic din ce inseamna PNRR. EI nu inteleg ca sunt indemnati sa faca prostii si greseli ca sa umple culoarele procurorilor in anii care urmeaza. Ei nu inteleg ce conditionalitati nenorocite au acceptat, cei de la USR in special. Ce conditii au fost puse in cadrul acestui PNRR. Jumatate e un imprumut. Din 30 de miliarde sau cate sunt pe hartie, 15 miliarde romanii le imprumuta.

Liviu Dragnea, despre reinfiintarea Casei Romane de Comert Unirea

Le dau motiv alora de la USR sa mai iasa: reinfiintarea casei Romane de Comert UNIREA care sa preia produse de la producatorii romani, sa fie integratorii acestora, sa le dea la export. Se lucrase la aceasta activitate integrata si aceasta Casa care sa preia produsele si pe care sa le vanda intr-o retea de magazine nu numai la oras, dupa modelul fostelor aprozare. I-a deranjat cuvantul aprozar. Nu a fost programul lui Daea. Eu am avut un mare respect pentru domnul Daea pana s-a dus sa lucreze cu acesti tradatori. Ii urez succes.

Orban spune ca-i o chestie comunista. Pana cand o sa-l intreb public despre o intalnire intr-un hotel de la Busteni...Ii spun lui Orban ca din aprozarele alea se mancau fructe si legume romanesti gustoase. Inlocuite acum cu aceste hipermarketuri pline de legume si fructe injectate.

Eu lupt ca in aceasta tara cat mai multi romani sa inteleaga de ce se intampla ce se intampla si ce putem sa facem ca in Romania sa ajunga bunastarea. Astea sunt obiectivele mele si a Aliantei pentru Patrie.

Liviu Dragnea despre inchiderea minelor

Mi se pare o crima economica aceasta acceptare de a se inchide minele de carbuni. De ce trebuie sa fie Romania prima pe aceasta lista? Noi nu poluam cat polueaza cei din Vest. De ce trebuie sa inchidem minele de carbune? Pai Iohannis se lauda acolo ca suntem campioni, a doua cea mai mica emisie de carbon si inchidem primii minele. 

Ordonanta 13

Nu eu am anulat acea Ordonanta ci premierul Grindeanu. In schimb, aia nu a fost o Ordonanta de amnisitie ci de a pune in legislatie niste decizii ale Curtii Constitutionale. Marele scandal a fost ca la abuzul in serviciu se pusese o limita pana la 200.000 de lei, pana la care era o pedeapsa administrativa, de la care devenea infractiune. In schimb, aceasta putere a adoptat o lege in care a pus o limita pana la care nu e infractiune de 200.000 de euro. Pentru ce au mai iesit atunci in strada? Pentru ce ma crucificau atunci toti hashtagistii? Eu sunt de acord cu acea lege, ideea e nu sa bagi la puscarie pe cine vrei tu. In Romania, astazi, oricine poate fi luat oricand pentru orice in acest stat politienesc. In Vest, primul obiectiv este sa recupereze banii.

 

Cand am avut discutia cu Sorin Grindeanu sa-i spun ca-l propun prim-ministru, a fost de acord si m-a intrebat daca cumva o sa pice Guvernul, sa nu ramana pe drumuri. Atunci eu l-am asigurat ca voi face tot ce tine de mine ca sa aiba un loc de munca. Cu toate ca m-a injurat, a vorbit in ultimul hal despre mine, eu l-am sustinut la ANCOM.