MENIU

Dragnea s-a dat de gol: scamatoria de la CCR e a lui! Atac violent la șefa Curții Supreme

Dragnea și marioneta Iordache

Degeaba s-a ascuns Liviu Dragnea în spatele lui Florin Iordache când s-a făcut sesizarea către CCR cu privire la completurile de 3 judecători. Astăzi s-a dat de gol cu privire la implicarea sa directă, într-o ieșire violentă la adresa șefei ICCJ, Cristina Tarcea.

Liviu Dragnea a sărit ca ars împotriva șefei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), cea care l-a pus azi la punct pe interpusul șefului PSD, Florin Iordache, în fața judecătorilor CCR.

Dragnea a mimat iarăși dezinteresul pentru subiectele pe justiție, dar a răbufnit împotriva unui detaliu de care este direct interesat:

"Spre deosebire de voi, eu chiar sunt interesat de ce se întâmplă în România reală. Voi aveți problemele voastre, cu ce mai spune Toader, ce mai spune Lazăr, ce mai spune doamna Tarcea... (aici se rupe firul dezinteresului mascat - n.red) Am înțeles că azi la Curtea Constituțională, așa am văzut niște informații, că pentru dumneaei un articol dintr-o lege nu există. Mie mi se pare ceva foarte grav, ca președinta Înaltei Curți să spună că un articol de lege nu există, adică e un semnal pentru toți românii că fiecare analizează legea cum vrea, ia în seamă ce articole vrea și respectă ce vrea", a răbufnit Liviu Dragnea la câteva ore după dezbaterea de la CCR.

Vezi momentul-cheie în video de mai jos la minutul 8,26 secunde, în înregistrarea Realitatea TV.

O decizie favorabilă de la Curtea Constituțională va arunca în aer toate dosarele lui Dragnea, dar va albi cazierul nu doar șefului PSD, ci tuturor celor care au fost condamnate pentru fapte de corupție de pe vremea lui Adrian Năstase până azi.

Articolul la care face referire Liviu Dragnea este unul important în economia legalității constituirii completurilor de trei judecători de la ICCJ, dar care trebuie coroborat cu un altul. Este o chestiune de contencios administrativ, nu de natură constituțională, arată fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean.

Mai mult, obiecția făcută de Florin Iordache este chiar de excepția ridicată de avocații lui Liviu Dragnea în procesul Angajărilor fictive la Direcția Copilului Teleorman (Dosarul "Bombonica"), în care politicianul contesta o condamnare pe fond la 3 ani și 6 luni cu executare.

Dragnea, enervat de subiectul Toader: "Nu e rudă cu mine, nu e nici frate, nici verișor"

Florin Iordache a susținut miercuri poziția Camerei Deputaților, în numele președintelui Liviu Dragnea, acuzând Înalta Curte că a încălcat legea la formarea completurilor care au judecat cazuri de corupție. În plus, el a cerut CCR să se pronunțe și cu privire la calea de urmat pentru "îndreptarea greșelilor".

În schimb, Cristina Tarcea a subliniat că Înalta Curte a respectat întotdeauna legea și a adus o mulțime de argumente, invocând inclusiv faptul că Florin Iordache nu avea dreptul să sesizeze Curtea și subliniind efectul major pe care o decizie a Curții data în favoarea reclamantului ar afecta instanțele din întreagă țara.

Curtea Constituțională a amânat pentru joi dimineață luarea unei decizii cu privire la sesizarea depusă de vicepreședintele Camerei Deputaților în privința unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu completurile specializate.

Cum a plecat sesizarea de la Florin Iordache tocmai când Dragnea avea dureri de spate

Pe 25 martie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat că a sesizat Curtea Constituţională privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă.

Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache, fiind internat într-un spital privat pentru problemele medicale cu hernia de disc.

Florin Iordache a depus la CCR sesizarea în care susţine că există un conflict de natură constituţională între Înalta Curte şi Parlament, deoarece cei de la ICCJ nu au constituit completurile specializate aşa cum prevede Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Mai multe articole despre:
Curtea Supremă ÎCCJ Liviu Dragnea