MENIU

Livia Stanciu, președintele Instanței Supreme, eliberată din funcție de Klaus Iohannis

<p>Livia Stanciu</p>

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul prin care sunt pensionaţi din magistratură o serie de judecători, printre ei aflându-se Livia Stanciu, preşdintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Stanciu urmând să preia un post de judecător al Curţii Constituţionale.

Eliberarea din funcţie a Liviei Stanciu se face prin pensionare, începând cu data de 13 iulie 2016, scrie News.ro.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 9 iunie, decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională începând cu data de 13 iulie. Mandatul Liviei Stanciu la Curtea Constituţională va fi pentru o perioadă de nouă ani.

Mandatele a trei judecători ai Curţii Constituţionale expiră în luna iulie: Augustin Zegrean, propus de Preşedinţie, Tudorel Toader şi Valentin Zoltan Puskas, propuşi de cele două Camere ale Parlamentului.

Attila Varga a fost validat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor pentru un post de judecător la Curtea Constituţională, iar independentul Marian Enache a fost validat marţi de Senat. Săptămâna aceasta, a fost ales şi un preşedinte interimar al Curţii, în persoana lui Valer Dorneanu, pentru că mandatul de preşedinte al lui Zegrean expiră în 10 iunie.

Livia Stanciu este preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2010.

Mai multe articole despre:
ÎCCJ iohannis Livia Stanciu