MENIU

Litoralul românesc, invadat de gărgărițe. Cum îi afectează acest lucru pe turiști

Invazie gărgărițe litoral

Litoralul românesc este invadat de gărgărițe. De când temperaturile au devenit caniculare, mii de insecte caută de mâncare peste tot, inclusiv pe șezlongurile și prosoapele turiștilor. Vremea caldă le-a trezit la viață și vin în valuri din câmpurile de lângă Constanța. De regulă simpatice, micile zburătoare îi exasperază acum pe oamenii veniți la plajă, relatează Realitatea PLUS.

Cele mai multe gărgărițe s-au adunat în stațiunea Mamaia, în dunele de nisip formate de valuri de-a lungul plajei. S-au adunat în grupuri numeroase și au dat iama pe cearșafurile turiștilor.

"Sunt exagerat de multe. Poate că primăvara a fost mai întârziată, au fost ploi, s-au îmulțit foarte mult.Nu poți să stai, deci dimineața am plecat la cameră", spune un tgurist.

"De 2 zile sunt gărgărițe. E plină plaja... Și dimineața, și după-masa e plin, dar mai ales dimineața e plin, toată plaja. Plin, nu așa! Foarte multe", spune un altul.

Biologii spun că doar frigul le poate face să dispară.

"Ar fi trebuit să apară mai devreme. Se reproduc în aceasta perioadă. Frigul care-a fost anterior le-a ținut puțin blocate și-acum s-a încălzit și au evoluat exploziv", declară Adrian Bâlbă, biolog.

Și pe plajele de la Năvodari și Eforie a fost pline de insecte. La Năvodari nu doar buburuzele le-au dat de hac turiștilor ci și albinele.

Mai multe articole despre:
litoral invazie gargarite turisti