MENIU

Litoral 2024. Mamaia, campioana prețurilor exorbitante și anul acesta. Creștere cu 50%! Cât ajunge să coste o banală apă?

Stațiunea Mamaia, un fel de Monaco românesc, dar numai la prețuri, nu și la calitatea serviciilor, își întâmpină turiștii cu prețuri aproape duble la orice produs. 

La Mamaia, se pare că sezonul estival va debuta cu prețuri mari. Majoritatea supermarket-urilor de pe litoral s-au deschis deja, iar patronii nu s-au sfiit să umfle prețurile produselor încă de la început. 

 

Prețuri duble pentru produsele de protecție solară

 

Cele mai mari scoruri s-au observat la cremele și loțiunile de protecție solară. La o privire de ansamblu asupra rafturilor, îți sar automat în ochi etichetele cu sumele fabuloase. Prețuri sub 50 de lei aproape că nu mai există. O loțiune cu protecție solară PIZ BUIN care în mod normal costă în jur de 60 de lei, se găsește în supermarket-urile de pe litoral la prețul de 133.99 lei, mai mult decât dublu, la un simplu calcul.

 

O loțiune cu SPF 50 NIVEA, regăsită în general pe piață la prețul de aproximativ 65 de lei, în magazin costă 101.99 lei. O loțiune Garnier cu SPF 50 care în mod normal costă 50 de lei, ajunge în magazinele de pe litoral la scorul de 109.99 lei. 

 

Prețuri mai mari și la dulciuri, dar și la băuturi

 

Pentru că știm cu toții că cel mai ușor se vând snack-urile și băuturile, patronii de chioșcuri au grijă să profite de pe urma clienților, pentru că în vacanță nu te uiți la prețuri, nu? 

 

Un pachet de napolitane ajunge să coste 8 lei pe litoral, deși pe piață au prețul de aproximativ 6 lei. Biscuiții sar de la prețuri de 4-5 lei la prețuri de 10 lei. Cornurile Boromir cu prețul de aproximativ 2 lei în general, costă 4 lei pe litoral. Un baton Snickers trio care costă 8 lei, la Mamaia este 14 lei. 

 

Nici dacă ne uităm la băuturi nu stăm mai bine. O sticlă de suc Fanta de 500 ml, de la prețul de 5 lei ajunge la 8.50 lei în chioșcurile de pe litoral. O apă plată Tedi de 500 ml, în mod normal 3-4 lei, pe litoral 7 lei.

 

Vinul spumant Angeli care costă de obicei 30 de lei, în Mamaia se poate achiziționa cu aproximativ 50 de lei. La fel și vinul spumant Zarea, de la aproximativ 30 de lei, la peste 40 de lei. 

 

Problema prețurilor exorbitante de la malul mării este mediatizată an de an, dar măsuri în acest sens probabil că nu vor apărea prea curând, scrie presa locală.