MENIU

Lista neagră a magazinelor online. Guvernul, cu ochii pe comercianţi

Lista neagră a magazinelor online. Guvernul, cu ochii pe comercianţi

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va cheltui mai mult de 2 milioane de lei pe studii si analize din care sa afle, printre altele, daca Romania are nevoie de o noua autoritate.

Aceasta ar urma sa certifice magazinele online de incredere, din care romanii pot cumpara fara teama de a fi inselati. Reprezentantii magazinelor virtuale apreciaza, insa, ca prioritare pentru MCSI ar trebui sa fie mai degraba investitiile in infrastructura si educatie digitala, capitole la care Romania ramane codasa in Europa.

MCSI ii va plati societatii Deloitte Consultanta SRL 2.020.719 lei pentru a realiza mai multe studii, analize si evaluari privind comertul electronic din Romania, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe SEAP pe data de 9 martie. Deloitte Consultanta SRL a castigat contractul in cadrul unei licitatii deschise si va trebui sa-i frunizeze Ministerului, printre altele:

- o propunere de politica publica in domeniul comertului electronic, realizata in colaborare cu institutiile care reglementeaza acest domeniu;
- o analiza exhaustiva a cadrului normativ actual din domeniul comertului electronic national;
- o analiza de impact cu privire la necesitatea crearii/desemnarii unei autoritati de certificare a magazinelor online de incredere;
- un plan de actiuni pana in 2020 in domeniul comertului electronic.

MCSI vrea ca, in cadrul aceluiasi proiect, sa initieze 80 de functionari publici in domeniul comertului electronic, scrie ziare.com.