MENIU

Lista alimentelor care taie senzaţia de foame. Tu le cunoști?

Alimente pe care să nu le mănânci niciodată, nici chiar dacă mori de foame

Nutriționiștii susțin faptul că ouăle, ciocolata neagră, brânza, laptele, portocalele și cartofii asigură organismului senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă. 

Dacă alegi soluția unei cure de slăbire, trebuie să cunoști faptul că apar restricții și asta pentru că ești tentat să mănânci mult. Astfel, potrivit specialiştilor, un lucru esenţial într-o dietă este păstrarea senzaţiei de saţietate pentru mai mult timp. În acest fel, numărul kilocaloriilor se reduce, subli­niază nutri­ţioniştii.

„Persoanele care nu au alte afecţiuni cronice este indicat să mănânce mai mult de patru ouă pe săptămână. Persoanele cu afecţiuni trebuie să urmeze sfatul medicului, pentru a nu agrava boala”, spune dr. Bilic.

Un alt aliment care taie pofta de mâncare este brânza de capră sau feta, pentru că ajută la senzația de sațietate și ajută la arderea grăsimilor.

Ciocolata neagră conţine diferiţi compuşi care încetinesc digestia, iar senzaţia de foame va fi întârziată. Nutri­ţioniştii precizează că aceasta are un conţinut ridicat de calorii, astfel că 28 de grame de ciocolată conţin până la 170 de kilocalorii. Astfel, se recomandă o singură tabletă atunci când organismul cere de mâncare. Mai mult, ciocolata neagră este amăruie şi taie pofta pentru mâncăruri dulci, sărate sau grase.

De asemenea, laptele este şi el con­si­derat un aliment esenţial atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în exces. Potrivit experţilor, proteinele din lapte, cum ar fi cazeina, te pot face să te simţi mai sătul decât băuturile dulci.

Potrivit frunza-verde.ro, citricele, dar și cartofii sunt alte alimente sățioase pe care le poți consuma cu încredere deoarece acestea taie senzația de foame.