MENIU

Lista alimentelor care slăbesc articulaţiile. Tu ştii ce mănânci?

Cu vârsta, sistemul articular se deteriorează. De aceea devine tot mai important ceea ce pui în farfurie. Problemele cu articulațiile pot fi punctul de plecare pentru alte boli cronice, precum obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și diabetul. Deși nu există un tratament-minune, studiile arată că durerile sunt alinate semnificativ prin excluderea alimentelor cu potențial inflamator.

Zahăr rafinat

Cu cât consumi mai puțin, cu atât mai mult vei fi ferită de inflamații, iar sistemul tău imunitar va fi mai puternic și te va proteja de infecții și boli degenerative. Durerile articulare au multe cauze, dar zahărul alb este răspunzător în majoritatea cazurilor, întrucât favorizează starea inflamatorie. Îl găsești în produse procesate, bomboane, prăjituri, aluaturi de patiserie, dar și în mezeluri și unele sucuri de fructe.

Grăsimi

Că sunt saturate (din brânzeturi, carne roșie, lactate) sau trans (din produsele fast-food, semipreparate înghețate, margarină, cookies, crackers etc.), grăsimile sunt periculoase întrucât favorizează acumularea de țesut adipos, unul din dușmanii sănătății articulațiilor. Evită uleiurile parțial hidrogenate care apar pe etichete!

Lactate

Produsele lactate sporesc durerea articulațiilor din cauza unei proteine pe care o conțin. La anumite persoane, această proteină irită țesutul ce înconjoară articulațiile. Acesta este motivul pentru care mulți suferinzi de artrită spun că se simt mai bine când urmează o dietă vegetariană. De asemenea, pentru aceia cu intoleranță la lactoză, efectul inflamator este și mai puternic. În acest caz, ia-ți proteinele din surse vegetale ca untul de nuci, fasolea, lintea, spanacul, scrie femeia.ro.

Mai multe articole despre:
alimentaţie sănătoasă