MENIU

Lipsă acută de MEDICI în spitale: ce variantă au pacienții

Medic - imagine de arhivă

Spitalul Județean de Urgență Botoșani întâmpină din ce în ce mai multe probleme și are tot mai puțini medici. Deși este considerat al treilea cel mai mare spital din țară ca număr de paturi și este cea mai mare unitate sanitară din Moldova, doctorii nu par motivați să vină să lucreze aici. Reprezentații spitalului sunt disperați și speră că situația se va remedia cât mai curând. 

Lipsa de medici a început să se resimtă în calitatea serviciilor medicale, iar pacienții aleg tot mai des să se trateze în spitalele private.

"Cel mai mare deficit pe care îl are Spitalul Județean sunt medicii din specialitatea Meidicină de urgență, care ar trebui să își desfășoare activitatea în Unitatea de Primiri Urgență (UPU)", a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Una dintre cele mai grave situații de la Spitalul Județean din Botoșani este la Secția de Pediatrie. De mai bine de o lună, secția s-a închis. Unul dintre medicii responsabili s-a pensionat, iar altul a intrat în concediu de maternitate.

"În total avem 11 medici care ăși desfășoară activitatea în cele două sectii de Pediatrie, Pediatrie 1 și Pediatrie 2, și din care cinci sunt în prag de pensioanre, iar trei sunt cu unul sau unul sai doi ani până la pensionare", a mai spus Doina Caba.

Managerul spitalului speră că situația se va îndrepta, iar posturile se vor ocupa. Potrivit normativului de medici, numărul acestora ar trebui să ajungă la 307, însă, în total sunt doar 252 angajați. 

Mai multe articole despre:
medici lipsa medici spitale botosani pacienti romani