MENIU

Pasajul de la Domneşti în conservare, calvarul şoferilor pe Centura Capitalei se va prelungi (VIDEO)

Lucrăriile la Pasajul Domnești, care ar urma să elimine aglomeraţia infernală pe sectorul respectiv al şoselie de centură a Capitalei, au intrat în repaus, potrivit datelor şi imaginilor prezentate de Asociaţia Pro Infrastructura. 

"Peisaj dezolant la Pasajul Domnești, noul nod rutier dintre DNCB și DJ602 din vestul Capitalei. Sâmbătă dimineață, pe o vreme perfectă, nu era niciun fel de mișcare în șantier", se spune în postarea de pe pagina de facebook a Asociaţiei Pro Infrastructura. 

Blocajul este determinat de întârzierea cu care trece prin circutul aprobărilor proiectul de HG pentru exproprieri suplimentare, necesare ca urmare a faptului că Primăria Generale a Capitalei a solicitat modificări în proiectul tehnic, (după ce se semnase contractul cu firma executantă, astfel încât să se includă o buclă de întoarcere a tramvaiului chiar la pasaj.

"Proiectul de HG este, în prezent, pe circuitul interministerial. Adică se plimbă prin birouri după semnături și aprobări. Abia apoi se poate emite autorizația de construire necesară.

Așa că deocamdată antreprenorul așteaptă ca autoritățile să-și facă treaba. Iar exasperarea șoferilor va continua cel puțin doi ani de zile, atât cât este termenul contractual de execuție (care curge din momentul rezolvării birocrației)", se spune în comunicatul Asociaţiei Pro Infrastructura.

Ritmul lent al lucrărilor la unul dintre cele mai importante proiecte de infastructură rutieră din zona Bucureştiului a fost sancţionat deseori de presă şi nici declaraţiie optimiste sau inspecţiile ministruluiu Transporturilor, Răzvan Cuc, nu au modificat situaţia.

sursă foto şi video: Asociaţia Pro Infrastructura 

Mai multe articole despre:
centură cnair pasaj Domneşti