MENIU

Liderul cecen Ramzan Kadîrov ar fi murit, anunță unul dintre rivalii săi

Ramzan Kadîrov

Un rival al lui Kadîrov a anunțat că liderul cecen ar fi murit în urma unor complicații de sănătate.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, ar fi decedat din cauza complicațiilor renale. Aceste speculații au început pe 17 septembrie, urmând o postare a opozantului cecen Abubakar Iangulbaev, un adversar declarat al lui Kadîrov, pe platforma sa de Telegram. La ora 13:30, în data de 17 septembrie, Iangulbaev a scris simplu: „Kadîrov a murit”.

Este interesant de remarcat că postarea sa a venit la doar 30 de minute după ce un videoclip a fost încărcat pe contul oficial al lui Kadîrov, în încercarea de a contrazice aceste zvonuri. Cu toate acestea, există suspiciuni că videoclipul ar fi fost filmat anterior.

Speculațiile privind starea precară de sănătate a lui Kadîrov au început în primăvara anului 2023, când, după o perioadă de absență, a revenit în public cu o înfățișare vizibil schimbată. Acesta părea să fi luat mult în greutate într-un interval scurt de timp și avea un aspect nevital. Se crede că Kadîrov, un aliat al regimului Putin, ar fi avut probleme renale ca urmare a unei potențiale otrăviri. Recent, opozantul rus Ghenadi Gudkov a menționat, bazându-se pe surse cecene de încredere, că Kadîrov a suferit o intervenție chirurgicală de transplant renal care nu a avut succes. Pe 16 septembrie, agențiile de informații militare ucrainene au validat aceste zvonuri, indicând o deteriorare rapidă a stării sale de sănătate și presupunând că acesta ar fi în comă. Deși echipa de comunicare a lui Kadîrov a publicat mai multe mesaje în ultimele zile pentru a nega aceste speculații, nu a oferit dovezi concrete privind starea sa actuală de sănătate.

Mai multe articole despre:
ramzan kadirov