MENIU

Liderii PSD, ședință de urgență: Social-democrații vor șefia ambelor Camere din Parlament. Marcel Ciolacu condiționează prezența la consultări

Marcel Ciolacu

Social-democrații se reunesc în ședință, în acestă după-amiază, pentru a stabili mandatul cu care vor merge la Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a transmis deja că social-democrații nu sunt de acord cu nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că așteaptă să vadă când vor fi convocate partidele la Cotroceni pentru consultările oficiale, precizând că în cazul în care PSD nu va fi primul partid chemat la discuții, social-democrații iau în calcul să nu se prezinte.

”Este exclus să mergem la Cotroceni, dacă PSD nu este invitat conform spiritului Constituției”, a spus Marcel Ciolacu.

”În acest moment, PSD are 110 mandate în Camera Deputaților și 48 la Senat. Este grupul cu cele mai multe mandate și de aceea eu rămân surprins de modul de abordare al negocierilor și de interpretarea Constituției de către domnul președinte. Se pare că asistam la o confiscare a voturilor românilor și o gașcă de pierzători vor să își transforme acel vot într-o victorie. Lucrurile și negocierile parcă s-au dus într-un ridicol. Nu se ține cont de criza sanitară, economică. Am ajuns să ne povestească domnul Orban, care nu știu ce caută la Cotroceni. Președintele României ia partidul cu cel mai mare număr de mandate, îl invită primul la negocieri și după celelalte partide. Nu poți să faci negocieri înaintea celor oficiale. Dacă nu suntem invitați la aceste negocieri ca prim partid, o să le propun colegilor mei să nu participăm la ele”,a declarat Marcel Ciolacu, joi, la un post TV.

Mai multe articole despre:
psd consultari cotroceni