MENIU

Materie nouă la liceu, din 2023: „Istoria Revoluției din decembrie 1989” - Proiectul, votat de deputați

Liceenii vor avea o nouă materie din 2023: „Istoria Revoluției din decembrie 1989”

Liceenii vor studia o nouă disciplină, despre Revoluția din decembrie 1989, pe lângă cea de „Istorie” prevăzută deja de curricula școlară.

„Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” este un nou curs care se introduce în curricula de liceu, la propunerea politicienilor, de anul viitor.

Propunerea legislativă pentru introducerea disciplinei despre Revoluţia din 1989, iniţiată de deputatul PNL de Timiș Marilen Gabriel Pirtea, a fost adoptată miercuri cu vot final în Camera Deputaţilor.

Potrivit deputatului, propunerea legislativă privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România» a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor, în forma sa finală, rezultată din dezbaterile comisiilor de specialitate.

Proiectul a întrunit voturile necesare adoptării - 215 voturi pentru forma finală a proiectului, 17 împotrivă şi 44 de abţineri. Proiectul urmează să intre în plenul Senatului.

Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul şcolar 2023-2024, alături de integrarea acestei noi discipline în sfera curriculară descrisă prin strategiile adoptate la nivelul şcolilor”, anunţă deputatul liberal.

”După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică”, a mai transmis Pirtea după votul deputaților.